perjantai 23. elokuuta 2013

Meillä on leivottu...

Leipominen on yksi lempipuuhistani, mutta vire täytyy olla oikean lainen eikä ulkona liian lämmin, sillä silloin meidän kyökki on aivan tuskaisen kuuma. Siihen kun lisää uunin lämmön, niin tarkenee liiankin hyvin.

Tällä kertaa sain myös apulaisen mukaan hommiin,,,

"Näin katsokaas meillä leivotaan."

"Juu, jauhoja on ihan oikea määrä"

"Eikä haise pilaantuneelle"

"Oikeesti tää on aika väsyttävää puuhaa. Taidan huilata vähän sillä aikaa kun kissaemo leipoo..."
 Tällaisia fetajuustopullia sitten oli ajatus tehdä. Tämä alla oleva kuva ja ohje on Leivotaan lehdestä.


 Lisäsin vielä aurinkokuivattuja tomaatteja, koska niitä sattui kaapissa olemaan.

Ja tällaisia niistä tuli. Olivat kyllä hyviä ja kauppansa tekivät alta aikayksikön.

Sitten Lidlistä löytyi Amerikan herkkuja helposti ja päätin kokeilla. Alla oleva kuva on pakkauksesta(kuten kai on helppo päätelläkin)
 Ja tässä alla sitten omat tuotokseni, ovat melkein yhtä kauniita kuin ylemmässä kuvassa... ja olivat kyllä ihan hyviä myös.


Myös neulerintamalla on syntynyt jotakin pientä. Molempien sukkien ohjeet ovat Novitan sukkalehdestä.
Lankana on Karnaluksista ostamani italialainen sukkalanka Forever. Tosi mukavaa neuloa ja oli aika edullistakin. Nämä karkkiväriset ovat kokoa 37 ja tuossa kuvassa kun ovat minun isoissa jaloissani, vetävät vähän varpaista. Pidin mallin neulomisesta kovin.

Ranskalainen kantapää
 Nappisukat ovat olleet suosittu malli. Näistä en saanut hyvää kuvaa jalassa, mutta tässä ovat. Tähän malliin sopisi kyllä paremmin yksivärinen lanka, mutta toisaalta näistä tuli ihan kivat. Koko näissä on 40.



Sittenpä ei muuta kuin oikein hauskaa viikonloppua! Jos liikutten täällä eteläisessä Suomessa, kannattaa poiketa Loviisan Wanhat talot tapahtumaan. Kauniita koteja ja markkinahumua, suosittelen lämpimästi, sinne suuntaan itsekin huomenissa.

perjantai 16. elokuuta 2013

    Eka työviikko loman jälkeen takana! Nyt otetaan rennosti:)
                                                              Hyvää viikonloppua!

maanantai 12. elokuuta 2013

Vielä kesäkissoista


Meidän Miisu oli luultavasti juuri tuollainen maalaistalosta mökille lasten lemmikiksi hankittu kaunis musta ihanuus. Se ilmestyi pihallemme talvella kovilla pakkasilla, eikä ollut mikään arkalainen, vaikka laiha olikin. Se viihtyi erityisen hyvin lasten kanssa ja aina kun lapset menivät pihalle, se ilmestyi. Ensin ajattelimme, että se on jonkun oma ja laitoimme ilmoituksia ja yritin kysellä, tiesikö kukaan kissasta mitään, saati omistajasta. Saimme kuulla vain, että läheisellä tilalla oli ollut kissalla viisi mustaa pentua edellisenä kesänä, mutta kukaan ei tuntunut tietävän niiden kohtalosta. Miisu oli kuitenkin sydänten murskaaja, enkä voi ymmärtää, miten kukaan hylkäsi niin kilttiä kissaa. Ikinä se ei kynsinyt, saati purrut, ei silloinkaan kun siihen sattui. Miisu oli kissojen aatelia, eikä ansainnut saamaansa kohtaloa. Se otti meidät omakseen, ja ennen kuin ehdimme leikkauttaa sitä, se antoi meille vielä iloksi kuusi pentuakin. Etsimme niille kaikille hyvät kodit, ja Nekkuhan asuu meillä edelleen. Nämä pennut olisivat saattaneet syntyä villeiksi jonnekin navetan alle ja palella sitten seuraavana talvena ja ehkä kuoliaaksi saakka. 



Saimme pitää Miisumme vain puolitoista vuotta, mutta se jätti meihin lähtemättömän tassun jäljen.
Miisu katosi. Puolitoista viikkoa etsimme sitä pitkin teiden vieriä, huutelimme ja haimme löytöeläintaloista.
Ehdin jo totutella ajatukseen, että ehkä kulkija oli jatkanut matkaansa. Sitten melkein kaksi viikkoa myöhemmin se oli aamulla rappusilla. Voi sitä riemua! Mutta se oli ennen aikaista: Miisua oli ammuttu jalkaan, ja luu törrötti tosi pahasti ulos jalasta. Miisu oli tosi sairas, ja eläinlääkäri sanoi sen luultavasti parannelleen jalkaansa tuon pari viikkoa, ennen kuin se pääsi raahaamaan itsensä kotiin. Haava oli vanha ja jalka ei olisi tullut enää kuntoon. Eläinlääkäri olisi kokeillut amputitaatiota, mutta onnistuminen olisi ollut epävarmaa ja Miisu olisi pitänyt kahlita paranemisen ajaksi, luultavaksi pariksi kuukaudeksi. Emme halunneet sille sellaista kärsimystä, emmekä rajoittaa sen vapautta, johon se oli tottunut jo ennen meille tuloa, niin teimme vaikean päätöksen ja päästimme Miisun menemään vihreämmille metsästysmaille, joilla ei ole metsästäviä ihmisiä. En halua syyttää ketään metsästäjää, sillä yleensä he ovat vastuuntuntoisia.
Tein rikosilmoituksen, koska eläin oli jätetty kärsimään. Silloin oli kyyhkyjen metsästämisen aika, ja kiertoteitä tuli korviin, että mitä luultavammin nuoret metsämiehet olivat pitäneet lystiä, voitteko kuvitella? Poliisi ei ollut tästä tiedosta kovinkaan kiinnostunut ja asia jäi silleen.

Mutta jos ne ihmiset, jotka alunperin Miisun olivat ottaneet vastuulleen, olisivat jättäneet sen ottamatta, kuka sen kohtaloa sittenkään tietäisi. Toivon vain, että ihmiset miettisivät motiivejaan ottaa eläimiä, itsekkyys ei pelkästään riitä syyksi. Pitää miettiä, onko valmis sitoutumaan eläimeen kymmeniksi vuosiksi. Kissa elää kauemmin kuin kuukauden tai kolmen kesäloman ja se ei pärjää yksin.

No, mitäpä minä tätä teille saarnaan, tiedän, että on erittäin epätodennäköistä, että vastuuttomat lukevat tätä blogia, mutta kannanottona voitte ottaa jomman kumman alla olevista kuvista omaan blogiinne.
Ja kiitos kun sain vuodattaa, tänään tuntui vain tältä.





lauantai 10. elokuuta 2013

''''''''''''''''huhuuu!!!!

Vieläköhän meillä on yhtään seuraajaa? Ollaan oltu ihan laiskoina koko kesä ja nytkin viimeisin voimin tässä kuumuudessa ryömittiin tähän koneelle. Lupaamme yrittää, siis yrittää, parantaa tapojamme- nyt on ollut liikkeellä niin herkullisia haasteita, että meidät kolostamme ajoivat - Naukulassa näitä on näkynyt.
Eli ekana oli nenä haaste ja siihen täältä vastataan näillä nassuilla

Komeita, eikös vaan. Lisäksi aina kun kommentoin teidän blogeihinne, osallistuu tämä näkyvä nenu haasteeseen, eli Nöpö
joka on profiilikuvanani.

Myös viikset ovat välkkyneet blogeissa haastettuna, ja tässä meidän vetomme siihen.

Leevillä on hiukan hetoiset ja Nekun viiksiä on huono kuvata, kun tuppaavat aina kuvat olemaan niin pimeitä, mutta tässä ne sojottavat varsin kunnioitettavasti. Tähän liittyy myös kesäkissojen pitämisen vastustaminen. Ei uskoisi, että tänä päivänä enää on niin tyhmää ihmistä, joka siihen ryhtyy, mutta ikävä kyllä täällä kesämökkien läheisyydessä syksyn tullen aina ilmaantuu kissoja, jotka luultavasti ovat juuri näitä raukkoja, eräskin on toimitettu eläinsuojeluun...Kumpa saisi immeisille järkeä päähän!

Leevi halusi tähän loppuun heittää oman haasteensa, repikää siitä!
"Varokoon se, joka aikoo kesäkissoja pitää!!"
Onko se sitten kieli vai hampaat, mene ja tiedä...mutta haastetta kuvaukseen.

Ja me todella yritämme nyt alkaa päivittää tätä sivua ja myös  Mirrinminttua ja kissanhäntiä, joka on sekin ollut heitteillä.

Kaikille ihan super ihanaa viikonloppua!!!