keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Terveisiä Barcelonasta!

Oltiin Isännän kanssa pitkä viikonloppu Barcelonassa, katsomassa eteläisempää kevättä. Torstai iltana lähdettiin ja maanantaina oltiin illanedellä jo kotona. Sää meitä ei hirmuisesti suosinut; perjantai oli ihan älyttömän kylmä(paitsi hetken iltapäivällä, kun aurinko tuli esiin pilven takaa), lauantain satoi vettä ihan koko päivän, mutta onneksi sitten sunnuntaina mittari kipusi +20 asteeseen ja aurinko paistoi.

Barcelona on tavattoman kaunis kaupunki kaikkine yksityiskohtineen ja kummallisuuksineen. Katulamput ovat uskomattoman koristeltuja, ja niistä minulla taitaa olla aikas paljon kuviakin otettuna, tässä nyt yksi esimerkki.
Katukyltit ovat keraamisia laattoja, tuo kuvassa oleva oli pakko kuvata, siinä on vielä sopivasti meidän talon numerokin kohdillaan.
Kaikkialla ei ollut vielä puissa lehtiä, mutta silmuja oli. Tämä katu oli lasten mielestä aavemaisen näköinen, ja ehkä se sitä vähän onkin.
La Sagra Familia on huippu! Ei ihme, että sitä on rakennettu vuodesta 1883! Tosin työt olivat katkolla välillä jonkin aikaa, mutta niitä jatkettiin taas 1950 ja arvioitu valmistumisaika on 2026! Gaudi oli kyllä varsinainen veikko suunnitellessaan rakennusta. Siinä on aivan mielettömiä yksityiskohtia ja sitä voisi kiertää monta päivää ja aina löytää jotakin uutta.
 Tämäkin kyyhkysiä täynnä olevea puu oli tornien korkeuksissa, joten luomusta saa katsella niskat vääränään.
Jos suklaaholisti, joka on suklaa lakossa, tilaa lämmetäkseen hot chokolade, hän sitä myös saa! Ei mitään kaakaon litkua, niinkuin ajattelin, vaan todellakin - kupillinen sulaa suklaata. Joko lakko on tehnyt tehtävänsä tai jossain raja muuten tulee vastaan kumminkin, nimittäin suurin osa jäi kuppiin! Sen verta hurja paukku tämä "kaakaoni" oli.
Filosofiani mukaan suklaa auttaa kaikkeen, ja ilmeisesti tuo hotti olisi pitänyt kumota kokonaan, sillä maanantaina tulin sairaaksi. Meillähän jylläsi hiihtoloman aikaan influenssa läpi käyden koko perheen, jättäen vain minut väliin. Pelkäsin sairastuvani juuri parahiksi matkalle, mutta päätin lujasti olla tulematta kipeäksi. Ja aika pitkälle onnistuin. Me käveltiin Barcelonassa paljon, ja ensin ajattellin, että jalkani olivat tulleet kävelystä niiin mielettömän kipeäksi. Sitten kipu siirtyi kaikkialle ja lentomatka oli yhtä tuskaa. Kotona sitten kuumemittari todisti, että en säästynyt taudilta sittenkään ja nyt olen aika ramuna täällä kotona, melkeimpä vaan punkan pohjalla. On muuten kamalaa olla kotona ja nähdä kaikki hommelit, mitä pitäisi/haluaisi tehdä! Eilen olisi ollut erinomainen tilaisuus pestä ikkunoita, kukkaset huutavat uutta multaa, siemeniä pitäisi kylvää, murusia lattialla - ÄÄK! Nyt äkkiä takaisin peiton alle ja simmut kiinni, etten näe yhtään mitään!!

18 kommenttia:

  1. On teillä ollunna varmasti kiva reissu,paljon nähtävää♥,hienoja kuvia ottanna sieltä.
    Täällä kans pitäis alkaa tekee paljonkin,vaan pikkuhiljaa,nytkin ompelin verhot tai siis lyhensin ensin salusiineja ja sitten ompelin reunukset niihin,laitan enskuussa keittiön ikkunaan♥,osaan kukistakin vaihdoin kuitenkin mullat vaik,ensin meinasin että en vaihda:D..
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ihana matkakertomus,kauniit kuvat.
    Mutta harmi kun sairastuitte, paranemisia teille ja tervetuloa Suomen aurinkoon ♥

    VastaaPoista
  3. Tykkään kans tuosta paikasta, kerran siellä käynyt.
    La Sagra Familia on uskomaton nähtävyys, harmitti vaan että siellä sisällä ei sitten ollut oikeen mitään muuta kuin rakennustelineitä, ulkoapäin komeampi!

    Oon kans kerran jollain reissullani tilannut kaakaon ja sain samanlaisen kuin sinä. Piti kans ikuistaa se kun oli niin koomista :)

    VastaaPoista
  4. Tansku:Mukavaa viikkoa myös sinulle. Minä jätän osan kukkamullista vaihtamatta, mutta osa kukkasista huutaa uutta voimaa! Ehkä viikonloppuna sitten...
    Seijastiina:Matkakertomus olisi varmasti ollut kattavampikin, jos jaksaisin istua pitempään kerralla pystyssä. Olen todella iloinen, että tulin kipeäksi vasta paluumatkalle, joten varsinainen matka ei mennyt pilalle:)
    Katjusha: Eikö vaan olekin hieno paikka! Ja täytyy kyllä sanoa, että jätteiden käsittelyssä voitaisi meillä ottaa oppia. Kaduilla oli eri roskikset pulloille, purkeille ja papereille - Espanjassa! Eikös Suomea pidetä aina niin siistinä maana? Missä on meidän jätteidenlajittelu rosot?

    VastaaPoista
  5. HEIPPA! OIH IHANA MATKA ;)
    mukavaa loppuviikkoa!
    ihanat kuvat ;)

    VastaaPoista
  6. Kyllä se on parempi vaan pitää ne silmät kiinni ja köllötellä siellä peiton alla.. Kukat ja muruset jaksavat kyllä odottaa.. Johan sinulla on tuossa matkassa ollut tarpeeksi puuhaa, jotta kyllä sitä saa välillä levätäkin =)

    VastaaPoista
  7. Voi miten upean näköistä siellä oli. Kunpa pääsisi itsekin joskus käymään..
    Pikaista paranemista sinulle :)

    VastaaPoista
  8. Voi, minä ymmärrän sinua!!<3
    Vähän niinkuin meilläkin:)
    Minä olen ollut pitkässä flunssakierteessä ja hetken luuli jo olevani oma itseni, mutta ei! Nyt minulla on antibiootit, katsotaan..."mehut" ovat kyllä menneet, mutta kyllä se vielä tästä, meillä kummallakin!!<3
    Tuttua tuo kaikki (Pariisi muistissa), kävely, sairastelut. kevät kaukana....:)

    Sinulle iso hali sinne vällyjen alle!!<3

    VastaaPoista
  9. Tarkoitin, että kevät siellä kaukana etelässä..;)

    Ja piti vielä sanomani, että KIITOS kauniista ja mielenkiintoisesta postauksestasi!:)

    VastaaPoista
  10. Kahvikissa: Niin oli mukava matka. Mukavaa loppu viikkoa sinulle.
    Pirjo:Olet oikeassa, ei ne hommat karkaa. Ja voimien puute pitää minut vällyissä. Kiitos lämpimistä ajatuksistasi:)
    Lumikissa: Toivon totisesti, että pääset. Ja kun haaveisiinsa uskoo ja luottaa, niin kukaties. Kiitos ajatuksistasi.
    Marge: Voi, harmi ettet ole vielä kunnossa. No, nyt meillä on pakkolepoa tiedossa molemmilla. Se voi joskus olla hyväkin hellätä kierroksia...Toipumista ja voimahali myös sinulle.

    VastaaPoista
  11. HEIPPA JA OIKEIN IHANAA JA KEVÄISTÄ VIIKONLOPPUA SIULLE ;)

    VastaaPoista
  12. No aika suklaapaukulta kuulostaa! :) (ja eihän tuota lasketa siihen lakkoon...) Itsekin olen ollut Barcelonassa pari kevättä sitten. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Kahvikissa: Mukavaa kevät viikonloppua myös sinulle!
    Sini: Paukku tosiaan. ei kai sitä voi laskea, koska tarkoitus oli juoda kaakaota. No, suklaa kun suklaa - ehkä on myönnettävä hairahdukseksi? Annan itselleni anteeksi...

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia. kaupunki on kyllä mun tulevalla matkustuslistalla, ehdottomasti. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  15. Auli: Kiitos. Kannattaa todella pitää tuo kaupunki listoilla:D

    VastaaPoista
  16. Olispa kiva päästä käymään Barcelonassa ja nähä omin silmin kaikki nuo ihanuuvet:o Suomessahan vaan huononee siisteys ja matkustusmukavuus. Enää ala olla levähdyspaikoilla vessojakaan ja joistain paikoista vieneet roskiksetkin väärinkäytösten takia. Ei tarvii kun menee autoneen ruotsin puolelle, niin vessat levähdyspaikoilla varustettu lämpimällä käsienpesu vedellä ja mahdollisuudella kuivata puhallusilmalla. Täällä, missä vielä on vessoja, ovat puusellaisia ja hyvin epämielyttäviä käyttää:(
    Elä hyvä ihminen ikkunoita murehi, onhan tuossa kevättä niitä tiskata. Minen ainakaa kiirehi niiden pesulle ennen kuin vasta kesän kynnyksellä. Se pesu vaihe menettelee, mutta tuo verho savotta on jotain aivan kamalaa. En tykkää yhtää silittämisestä!

    VastaaPoista
  17. Heipsistä tänne;) ja oikein ihanaa keväistä tiistaita! Toivottavasti aurinkokin pilkahtelisi enemmän....

    VastaaPoista
  18. Nenunen:Ikkunat jäi odottamaan parempaa aikaa. Ja kiitos samoin- minäkin välttelen silittämistä ja usein se viivästyttää verhojen vaihtamista, kun ei millään viitsisi silittää.
    Kahvikissa: Ihanaista tiistaita myös sinulle. Aurinkokin kurkisteli ennen kuin painui mailleen:D

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!