tiistai 26. heinäkuuta 2011

Leipomuksia ja kortteja

Isännän synttärit ovat huomenna ja tein juustokakun jo aikaisemmin kokeeksi. Siitä tuli aivan valtavan hyvää ja uusi on jo hyytymässä huomiseksi. Kakku on sitruunajuustokakku ja ohje löytyy Kinuskikissan  sivuilta, kuten kaikkea muutakin ihanaa suosittelen!

Sovelsin ohjetta sen verran, etten tehnyt päälle kiillettä, vaan siinä on mango-pilttiä. Nerokkainta tässä ohjeessa onkin pohja, jossa ei ole käytetty margariinia keksimurujen kanssa, vaan pilttiä. Hyvää ja vähärasvaista!


Koska pöydässä pitää olla myös suolaista, päätin kokeilla etukäteen myös suolaista ohjetta Vuohenjuusto-tomaattipiiraisiin, joiden ohjeen löysin Koton sivulta. Tosi herkkuja ja maistuivat myös lapsille vaikka ensin epäilin vahvan vuohenjuuston maun takia.
Kortteja olen tehnyt, kun ei helteessä ole mitään muutakaan jaksanut, Osa on jo mennyt saajilleen, pari odottaa varastossa sopivaa tilaisuutta. Kuvat ovat leimakuvia, mutta koska minulla ei ole leimasimia, olen piirtänyt ne mallista.

9 kommenttia:

 1. Nam! Ai että vähärasvainen? Sittenhän sitä voisi uskaltaa laihduttajakin kokeilla..? ;)
  Kivoja kortteja olet saanut tehtyä!

  VastaaPoista
 2. Varmasti hyväää kakkua :) Kauniita korttejakin olet tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Pirjo: Joo, ton nimikin taisi olla vähärasvainen sitruunajuustokakku tai jotain. Mutta ohjeen voi toteuttaa makeutusjauheella ja silloin siinä on tosi vähän kaloreita:) Suosittelen.

  Askertelin itte: Oli tosi hyvää! Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Tuo pohjan vähärasvaisuuden salaisuus kiinnostaa siinä määrin, että tähän ohjeeseen täytyy tutustua. Teen itse vähän saman tapaista ja näköistä kakkua piimähyytelöstä.( minkä ohjeen olenkin jo joskus laittanut blogiini) Siinä olen käyttänyt pohjassa vielä aiemmin rasvaa, mutta täytyy kokeilla piltillä. Sittenhän sitä voi syödä ihan ilokseen...

  VastaaPoista
 5. Katja: En muistanutkaan piimähyytelökakkua, mutta täytyykin kokeilla nyt myös sitä, kun sain nämä hyytelöhanat auki:)

  VastaaPoista
 6. Kinuskikissa on ihan mahtava, sieltä löytyy kaikenlaisia ohejita, nam nam! Täytyykin käydä katsomassa uusimmat ohjeet. :)
  Kivoja kortteja!!!

  VastaaPoista
 7. Sinähän olet perusteellinen,kun harjoituskappaleetkin teet=D Maiskis-herkuilta näyttää,varsinkin tuo piltti-jutska kuulostaa niin kivalta,että ehdottomasti kokeilen..Kinuskikissan sivuilta olen itsekin tosi monta hyvää ohjetta löytänyt,taitava mimmi!Kauniita kortteja,voi kun sais joskus tuommoisia itsekin aikaiseksi!Herrkullista viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Senni: Kyllä vain. Hurahdin kerrasta juustokakkuihin ja on siellä paljon muutakin kokeilemisen arvoista.

  Kirsi: Tumpelon on pakko kokeilla ennen kuin uskaltaa lähteä vieraille tarjoamaan ja toisaalta, saa tekosyyn syödä kakkua useammin...
  Korttien teko nykytarvikkeilla on yllättävän helppoa, suosittelen. Se on myös hauskaa ja lapsetkin siitä pitävät:)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihastuttava kakku, nuo kakut on lemppareitani, nam :P
  Ihania korttejakin!

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!