tiistai 29. tammikuuta 2013

Käsitöitä ja kirppistelyä


Tässä se lupaamaani postaus valmistuneista käsitöistä ja sunnuntaisesta kirpparireissusta. Ihan ensin kuitenkin kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, blogger oli taas niin jumissa, etten saanut vastattua teille kaikille. 

Ensimmäisenä esittelen tekemäni "hamesukat". Malli on Novitan 7-veljestä-lehdestä, lankana Novitan sukkalanka. Tein varsista pidemmät kuin ohjeessa, jotta lämmittävät kinttuja, jos sattuu laittamaan hameen päälle. Nämä ovat jo osoittautuneet hyviksi töissä, jossa vetää kaikista ovista ja ikkunoista.

 Tässä vielä lähempää kuvaa kuviosta. Samalla mallilla tein toivomuksesta tyttärelle lyhytvartiset sukat, mutta niistä ei nyt ole kuvaa.

 Sitten valmistuivat sydänlapasen, jotka menevät myös tyttären käyttöön. Kuvassa ovat vielä prässäämättä ja päättelemättä. Ohjeen olen joskun ottanut netistä, en muista mistä. Lankana valkoinen 7-veikka ja samainen viininpunasävyinen raitalangan loppu.

 Eräänä päivänä teki mieli virkata jotain, ja niin syntyivät lapaset. Malli on Novitan sivuilta ja lankana Isoveli jämiä eri väreissä.
Kirpparikierrokselta tarttui mukaan seuraavaa:

Vanha objektiivikotelo, johon oma objektiivini ei kyllä sovi(tämä on liian kapea), mutta sen tiesin ostaessani. Ajattelin säilyttää tässä virkkuukoukkuja.
 Tytär on hulluna vanhoihin kelloihin ja näemmä myös kameroihin, hänen mukaansa lähti tämä kaunotar.
 Löysin myös täydennystä kermansaven aamiasastioihin; viidellä eurolla sain kaksi aamiaslautasta ja kuppia ja nyt niitä on viisi, eli jokaiselle oma- nämä on kiva kattaa kiireettömiin aamuihin tai iltapalalle.
 Sopuhintaan löytyivät myös Frankin lasit, 3 euroa kappale ja täysin virheettömiä, kaksi sinistä. Sinisiä minulla on kaksi ennestäänkin, mutta löytyy myös lila, ruskea, keltainen ja punainen.
Mies osti levysoittimen, ja oikeastaan saimme tingittyä objektiivikotelon ja kameran kaupantekijäisiksi. Harvinaisen halpa ostosreissu, tuntuu, että kirpparihinnat ovat yleensäottaen pilvissä. Kerrankin oli tyytyväinen olo palatessa.

"Kaikenlaista hapatusta", ajattelee ilmeestä päätellen Nekku.

Parantelen täällä kipeää kurkkua ja olen puhekiellossa. Onneksi tähän ei tarvita ääntä. Pitäkää varpaat ja kurkut lämpiminä!
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille.

24 kommenttia:

  1. Ihania tavaroita! Varsinkin noi sukat on aivan ihanat! Sun blogiasi on aina kiva lukea!

    VastaaPoista
  2. Upeat sukat.Pitkä malli on kiva.

    Ja lapasetkin on upeat.Molemmat.

    Kirpparilla käynti mukavaa kun löytyy edullisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minun piti alunperin kutoa ylipolvensukat Novitan sukkalehdestä, mutta olen laittanut lehden niin hyvään talteen, etten löydä sitä. Kunhan se löytyy, teen vielä nekin ja monta muuta mallia, kun on sukkavire päällä:)

      Poista
  3. Niin on kirpparihinnat näköjään nousseet joka puolella. Kysyntä nostaa hintoja :( Onneksi monessa kierrätyskeskuksessa on vielä aika edullista, mutta niistä ei mitään merkkitavaroita sitten löydykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Kierrätyskeskuksessa pitäisi käydä aika säännöllisesti, jotta ehtisi tehdä löytöjä. täällä on lisäksi kirppis ihan kierrätyskeskuksen vieressä ja sen pitäjä on nopea; esim. kerran 4€:n silkkitäkki vaihtoi tien toiselle puolelle myyntiin ja hinta olikin jo 30€...Toiset osaavat käyttää tilaisuutensa.

      Poista
  4. Kivoja käsitöitä ja hyviä kirppariostoksia. harvoin nykyään onnistuu noin hyvin kuin sinä olet onnistunut. ja pisteenä iin päällä ihana kissa!
    Hyvää talviviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Upeat sydänlapaset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Malli kaipaa vielä vähän hiomista, mutta ihan ok näinkin.

      Poista
  6. Oletpa ollut ahkerana ja saanut upeuksia aikaan. Nuo pitkät sukat on kyllä huiput. Ihana on tuo Nekun ilme. Paranemista Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain. Nekulla jää välillä huuli Elvismäisesti ylös, koska sillä ei ole toista kulmahammasta. Jäi kerran kiinni jonkun toisen turkkiin ja jouduttiin sitten poistamaan kokonaan, koska roikkui irtonaisena. Hyvin on pärjäillyt ilmankin...

      Poista
  7. Kaunista olet saanut käsilläsi aikaiseksi! Tulipahan tuosta mieleen, että minun lomani on kohta ohi enkä ole kirpparilla käynyt...minunkin lempipuuhiani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kipinkapin kirpparille. Siinä on kyllä oma viehätyksensä ja miten paljon onkaan maailmassa vanhaa kaunista kamaa! Ihailen suuresti ihmisiä, jotka osaavat loihtia niistä jotakin uutta, itse en lopulta useinkaan raaski.

      Poista
  8. Aivan ihania käsitöitä ja kirppislöytöjä. Nekun ilmekin on ihan kohdallaan :)

    VastaaPoista
  9. Vau mitkä kirppislöydöt mutta niitäkin enemään ihailen (monttu auki) noita sun käsityötaitojasi,tuo kirjoneule vai mitä se nyt sitten onkaan ei aukene mulle ollenkaan,kerran kokeilin ja ihan hirveetä myttyä sain vain aikaiseksi:)
    Vanhat kamerat on upeita,itsekin niitä olen kirpparilla katsellut mutta täällä ainakin ovat ihan hirveissä hinnoissa joten hyllyyn ovat toistaiseksi jääneet...Kivaa torstaita sulle ja paranemisia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja hei, ei sullakaan tuo peukalo ole keskellä kämmentä. Kun viime vuonna opettelit uusia taitoja, ei yksi kirjoneule siihen lisäksi ole vaikea. Ota ensin joku helppo malli ja huomaat, ettei se niin vaikeaa olekaan:)

      Poista
  10. Kirppareilla kiertäminen on ihanaa puuhaa, olivat kissat siitä mitä mieltä hyvänsä.
    Aivan loistavan ilmeen sait Nekulta taltioitua:D

    VastaaPoista
  11. Ihanat sukat! Nekku on mainion näköinen :)
    Kyselit noista kool aideista: Tilasin niitä http://www.jarimaki.fi/ ,löytyypi lahjatavarat,lelut ja muut tuotteet otsikon alta. Maksavat 0,78e/kpl ja postikulut oli tuolle satsille 4e.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä tiedoista. Jospa teen tilauksen ja kokeilen värjäämistä;)

      Poista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!