lauantai 28. marraskuuta 2015

Amarylliksiä ruukkuun, maljakkoon ja vähän muuallekin

Kuva istutusohjeesta, omani ovat vielä ilman kukkia.

Tänään istuttelin amarylliksiä joulukukiksi mummeleille. Omani laitoin hyasinttimaljakkoon, kasvavat kuulemma hyvin niinkin. Näistä kavereista piti sitten irrotella kuoret ja huonot juuret pois. Ja siitä se ajatus lähti...



...kerran värjäri, aina värjäri. Luin istutusoppaasta, että maljakoissa vettä joutuu alussa vaihtamaan, koska se värjääntyy. Muutahan ei tarvittu. Irrotetut kuoret lasipurkkiin langan ja veden kanssa. Heitin vielä irronneet juuretkin mukaan ja nyt vaan odotellaan, mitä tuleman pitää. Ehkä värjättyä lankaa. Pahimmassa tapauksessa vain lankaa. Parin viikon päästä se tiedetään.

Niin, kesällähän vielä  värjäsin lankaa kielojen kuihtuneilla lehdillä. En vain ole muistanut lankoja kuvata, mutta tässä ne ovat. Langat saivat nimekseen valssin mukaan "Kielon jäähyväiset", olivathan nämä jo kuihtuneet lehdet.


Ihan kiva, persikkainen väri. Ensi kerralla laitan enemmän lehtiä kattilaan, jos saisin vielä vahvemman värin. Tässä langat olivat valkoista ja luonnonvalkoista lankaa.

Ja olihan minulla se punajuuripurkkikin muhimassa, jos muistatte? Täältä voi lukea siitä lisää, mutta tässä on lopputulos.


Keskellä harmaata sukkalankaa, kaksi reunoilla luonnonvalkoista 7-veikkaa. Ihan kivoja värejä näistä tuli.

Meillä on tuulisia päiviä vietetty lähekkäin. Välillä on ollut sähköt poikki, mutta ei onneksi mitää dramaattista. Ja onhan meillä uunit ja puuhella, että nälkä ei pääse yllättämään pidemmänkään katkon aikana. Ja kynttilöitä, ja varpaitten lämmittäjiä...



Välillä vaan vaihdetaan lämmittäjää...

Huomenna se on ensimmäinen adventti. Koska tämä postailuni on aika harvaa, toivotan teille tämän illan kynttilöiden myötä OIKEIN IHANAA ADVENTTIA!


8 kommenttia:

  1. Hienot värit tuli! Voi noita kisuja... Rapsutuksia.

    VastaaPoista
  2. Kertakaikkiaan upeita nuo sinu värjäämäsi langat, jännä nähdä mitä uusimmasta visiosta syntyy :) Amaryllis on ihana kukka vaan sen aukeamista on yhtä tylsää odotella kuin katsella maalin kuivumista :)
    Terkkuja varpaiden lämmittäjille ja oikein mukavaa ekaa adventtia sinne, onpa harvinaisen sopivat kynttilät kuvassa lankataiturille♥

    VastaaPoista
  3. On kyllä niin herkkuja nuo sun värjäykset. Niin houkuttais itteeki keitellä soppaa ja kokeilla vaikka mitä värjäystä, mutta ei onnistu.
    Sitten tuo kasvatus... kun ei omaa viherpeukaloa niin ei auta... meidän muutamat kukat pitää mies hengissä. ;D
    Mukavaa adventtia teille kera lämmittäjien.

    VastaaPoista
  4. Kohta alan minäkin innostua värjäämisestä, kun katselen tämmöisiä kuvia. Täytyy kyllä ensin perehtyä asiaan paremmin.
    Oliskohan minunkin jo aika kaivaa tekoamaryllikseni komeron uumenista. Oikeita ei voi pitää, kun Maija syö kaikki elävät kasvit. Minulla ei ole yhtä hyvin kasvatettuja kissoja kuin sinulla :))))

    VastaaPoista
  5. Ihanat värit langoissa. Kisulitkin on niiin sulosia ♥

    VastaaPoista
  6. Kauniita värjäyksiä. Milloinhan minä innostuisin värjäämään, olen kyllä ajatellut, mutten ole saanut aikaiseksi.
    Kovasti on täälläkin tuullut, muttei sähköt ole menneet poikki. Söpöjä kisuleita:)
    Hyvää adventtia sinnekin!

    VastaaPoista
  7. Tuo värjäsy on kyllä taitolaji ja sitä sinulta löytyy, huoh.. kisuille rapsutuksia ja veikeä kynttiläasetelma, narunkerä on mainio!

    VastaaPoista
  8. Hyviä on värit! Meillä karmeita myrskyjä, sähköt katkeilleet öisin. Hurjaksi muuttuneet ilmat, siis kun tuulee niin paljon!

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!