torstai 10. maaliskuuta 2016

"Villit" kirjoneulesukat


Nyt sitten vuorostaan olen flunssassa. Ei oikein suju nyt tämä elämä:( Eihän tässä muuten niin suurta hätää ole, mutta kun olen paljon pois töistä, muodostuu kierre ; aina enemmän töitä, aina enemmän koneella istumista ja kiirettä. Esimiehelle kun soitin, hän totesi vain, että "hoida nyt itsesi kaikin puolin kuntoon, sulla on selvää stressiä. Siksi keho pettää." Eikös ole ihana ihminen? No, ensi viikolla on kaksi työpäivää, sitten alkaa loma. Niistä lomapäivistä on ensin kaksi koulunpenkkiä kuluttamassa, mutta sitten töihin vasta pääsiäisen jälkeen. Kun nyt ehtisi saada pöydän tyhjäksi alku viikolla...

No, mutta en tullut tänne rutisemaan, vaan kertomaan, että sain viimein kirjoneulesukkani valmiiksi. Nämä ovat Novitan sukkalehdestä nimellä Villit kirjoneulesukat ja tehty itsevärjätyillä 7-veljestä langoilla. Koko 39. Tiedä sitten siitä villeydestä, mutta onhan ainakin käytetty villejä lupiineja:). Väreinä lupiinia, sipulia, kieloa, eri liemissä keiteltyinä(siis ensimmäisissä ja toisissa liemissä ja joku taisi olla käynyt läpi ensin koivuliemen ja sitten lupiiniliemen). Puikot olivat 3,5 ja lankaa näihin kului 174g, mikä on hyvä lankapaaston kannalta. Vähän olen lisäksi tehnyt hyshys-juttuja 91g ja vauvanpeiton keräykseen 153g. Laiha saalis, mutta pikkuhiljaa.... Kuvia sitten myöhemmin.
Eikä postausta ilman kissa kuvia. Ensimmäisellä Sny-kierroksella jossa olin mukana, parini oli Sinisen sohvan emäntä. Hän lähetti paketissa kissoille kissanminttuhiiren, joka perheessämme on saanut nimekseen Hatsa-hiiri. Kissat ottavat aina vähän pöhinää hiirulaisesta. Nyt oli Leevin vuoro...Hiirtä ei varsinaisesti purra vaan sillä hangataan suupieliä. Taavin leikeissä se saa myös vauhtia, mutta Leevi ottaa lunkimmin. Ja kun tarpeeksi on häärätty hiiren kanssa, maistuu taas uni.

Nyt keitän itselleni ison kupin kuumaa teetä hunajan kera ja katson, josko jaksaisi muutaman kerroksen neuloa...

Mukavaa loppu viikkoa teille!

16 kommenttia:

 1. Oi mitkä pöllyt tuosta hiirestä selvästi saa! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on tosi tehokas hiirulainen aina vaan...vaikka vähän kurjan näköiseksi on mennyt.

   Poista
 2. Kauniit sukat! Muakin kiinnostaa lankojen värjääminen, en ole vielä värjännyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se värjäys onkin sellaista puuhaa, että vie mennessään. Ei pidä luulla, että se on vaikeaa, sillä ei se ole.

   Poista
 3. Ihanaiset sukat, niin kauniit värit. Itselläkin on mennyt talvilomasta puolet sairastellessa, edes neulomista ei jaksanut tehdä pariin päivään. Tuollaista kissanminttua tarvisi itse kukin, poistaa selvästi stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä mun pitäisikin lainata kisujen hiirtä;)

   Poista
 4. Aivan ihanat sukat! Ovatko kaikki värit kasveilla värjätyistä langoista? Upea tuo turkoosi!♡♡♡ Pikaista paranemista ja lepoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä langat on kaikki itse värjättyjä. Lupiinikukilla(sinisillä) on värjätty tuo turkoosi lanka.

   Poista
  2. Tosi kaunis väri. Minä sain mielestäni kauniin heleän vihreää kun värjäsin Lupiinilla js käytin kaikki kasvin osat (paitsi ) juuret. Käytitkö alunaa purettamiseen?

   Poista
  3. Kyllä, alunalla puretin ja liemessä oli vain siniset kukat. Olen värjännyt myös koko kasvilla ja siitä tulee vihreää. Myös langan pohjavärillä saa vaikutettua väriin, kirkkaan valkoisella tuli jäänsininen, luonnonvalkoisella tuo turkoosi. Näistä ei koskaan tiedä, mitä lopulta syntyy, tekijöitä on niin monta, vesikin vaikuttaa.

   Poista
 5. Ihanan keväiset sukat! Tottakai villisukat, onhan värjääminen villiä puuhaa tai ainakin mielenkiintoista. Pitänee ensi kesänä perehtyä asiaan, jos vain aikaa riittää.
  Rentouttavaa viikonloppua ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suosittelen kyllä värjäämistä ihan kaikille. Siinä nälkä kasvaa syödessä ja pian ei aikaa muulle olisikaan....Tosin on aina odotteluja, joten siinä sivussa on hyvä tehdä vaikka pihatöitä.

   Poista
 6. Ihanan väriset sukat! Ja ihana Leevi <3 Paranemisia!

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!