sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lempiasioita/DIY


Ihan ensiksi kiitos edelliseen postaukseen kommentoineille. Ei uskoisi, miten paljon voimaa saa blogiystäviltään. Lämmin kiitos. Elämä jatkuu ja parasta lääkettä on pitää arki käynnissä ja siksi tässä istun nyt vastaamassa haasteisiin. Ehkä joskus vielä teen veljelleni ihan oman postauksen, mutta sen aika ei ole vielä, en pystyisi siihen nyt.

Mutta elämässä eteenpäin:
Mayolta Kattien kanssa blogista saimme tämän haasteen. Siinä pitää kertoa 10 lempiasiaa kuvin.
Tässä on nyt yhdisteltynä sekä Nekun että Leevin lempparijuttuja.


 1. Jokaiselle kissalle syöminen on tärkeää. Nekulle se on sellainen muutaman kerran päivässä tapahtuva toimitus, mutta Leeville se on intohimo. Ruoka on sillä aina mielessä, jos palvelu ei muuten pelaa, herra menee vaikka itse avaamaan jääkaapin. Tästä syystä meillä on viritelmä jos toinenkin hänen varalleen... ja pyrimme pitämään Leevin ravittuna.


 2. Toinen suosikkipuuha on bongaus. Sehän on pihabongauksena varsin trendikästäkin, eikä meillä ole niin nuukaa mitä bongataan. Tässä taitaa olla Nekulla kiikarissa naapurin isäntä puutöissä...


 3. Kasvien harventaminen on erityisesti Leevin mieleen. Näin latvottiin samettikukkia viime keväänä. Niistä tulikin oikein tiiviitä ja hyvin kukkineita. Nekku tykkää sitten enemmän häärätä mukana varsinaisissa pihatöissä.


 4. Kukapa katti ei sitten pyydystäisi hiiriä, jos siihen saa tilaisuuden? Erityisesti lintulaudan alla on erittäin paljon otollisia koloja - ei sen niin väliä, onko kyseessä jalanjälki vai oikea kolo, koska kun tassun saa sinne, se on jo melkein hyppysissä...


5. Kissathan tunnetusti nukkuvat 16 tuntia vuorokaudesta. No Nekku nukkuu kyllä enemmän ja Leevi vähemmän, mutta siinähän se tasoituu. Nekku rakastaa huonoja asentoja, mitä ahtaampaa ja kummallisempi asento, sen makeampi uni.


6.Auringossa makoilu on myös varsin mukavaa, kesällä voi myös hakeutua varjoon, jos on tarpeeksi lämmintä muuten. Ja mikä parasta, ulkona ei kukaan kiellä pöydällä makaamista!7. Tämä ei ole Nekun lempipuuhia todellakaan! Siis se että Leevi jahtaa sitä, mutta Leevi rakastaa tätä "leikkiä". Välillä vaan tuntuu, että siitä on leikki kaukana, tai ainakin se kuulostaa siltä.


8. Leevi rakastaa myös kaikkia vaanimisleikkejä; se piiloutuu vaanimaan meitä ja kun joku pahaa aavistamaton onneton parka sitten kävelee väijytykseen, se hyppää ainaskin metrin korkeuteen ja saa aina säikytettyä kohteen pahanpäiväisesti.9. Lankojen uudelleen keriminen kuuluu myös Leevin lemppareihin. Ensin kähvelletään ihmisemon lanka ja sitten sen keritään ympäri ämpäri huushollia. Eikä anneta takaisin sitten millään. Nekku tyytyy vain silloin tällöin läpsäisemään lankaa, kun kudon, eikä se pysty hillitsemään haluaan.


Tule ottamaan jos tänne pääset!
10. Kiipeily puissa ja muissa vempeleissä on myös mieluista. Kun meillä tehtiin kattoremonttia, oli Leevi useampaankin kertaan katolla, miksi ei, kun kerran oli tehty oikein kiipeilytelineetkin. Se myös kiipeää oviristikoissa, eikä ollenkaan ymmärrä olevansa aivan liian painava tuohon hommaan. Saa nähdä, milloin ne antavat viimeisen kerran periksi.Tällaisia lempiasioita on meidän perheen kissaystävillä. Koska tämä on ollut niin monella, en laita sitä eteenpäin, mutta jos joku on jäänyt ilman, niin saa poimia tästä kernaasti mukaansa.

Irmalta Punaisen mökin kammari blogista taas sain DIY- haasteen. Haasteeseen kuuluu jakaa paras oma DIY-idea. Työ voi olla joku aikaisemmin tehty tai ihan tätä haastetta varten tehty. Lisäksi haaste tulee jakaa kolmelle blogille. 
Tämä oli oikeastaan hyvin vaikea, koska en meinannut saada mieleeni mitään, mitä olen tuunannut! En oikeastaan sitä kovin paljon harrastakaan, tai jos jotain teenkin, en koskaan muista ottaa kuvaa, ennen kuin aloitan. Ja esim. joulun alla kävi pringles purkeille niin, etten muistanut kuvata ollenkaan. Haalin aina vanhoja tavaroita ja kuvittelen tekeväni niistä jotakin uutta, mutta sitten en raaskikaan...

No, kaivelin sitten vähän tiedostoja ja päätin jakaa ruukku idikseni. Tiedättehän ne valkoiset muoviruukut, kierrätysmuovista valmistetut, jotka menevät äkkiä aika kenkun näköisiksi? Ajattelin, että niiden elämää voisi vielä vähän jatkaa ja esittelen teille nyt miten.
Tässä tämä kamaluus muutaman ajan käytön jälkeen.
Kaikenlaisia ihania papereita on nykyään käytettävissä ja valitsin ihan skräppäyspapereista mieluisat.
Sitten ruukun pintaan liimalakkaa ja paperista leikatut suikaleet kiinni. Vielä pintaan lakkakerros, reunaan nättiä nauhaa ja voila', siinä se.
Menevät vielä käytössä ainakin yhden kasvukauden.
Jatkan tämän seuraaville, minulle aika uusille tuttavuuksille:
Saaran projektit
Aika kivoja
Kuunliljapiha

Toivottavasti innostutte esittelemään ihania tekemisiänne!

Leppoisaa päivää! Ja muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan täällä sekä Mirrinminttua ja kissanhäntiä blogissani:)

8 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on suloiset kissat! Kiva postaus! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Moi, Olisi haastetta, jos miten jaksat ja kerkiit vastailla. Yhdentoista kysymyksen haaste blogissani.

  VastaaPoista
 3. Leevin vaanimisleikki kuulostaa tosi hauskalta!!! :D

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo sinun kissat, mukava oli lukea ja katsella kuvia! Kiva kun osallituit haasteeseen, kauniita ruukkuja olit tehnyt.

  Osanottoni veljesi poismenon johdosta, toivon kovasti voimia sinulle!!!

  VastaaPoista
 5. Hauskoja kuvia lemmikeistäsi !
  On nuo aika vekkuleita :)

  Mukavaa helmikuun jatkoa ja kiitos kun vierailet minun blogissani ♥

  VastaaPoista
 6. Että mä repesin ton Nekun nukkumapaikan nähtyäni ☺☺☺
  Se käy kun sen osaa - on se mitä tahansa!!

  VastaaPoista
 7. No mutta hyvinhän olit tuunaillu!! Ja joko on tullut se "outoushaaste".. nuo kissojen nukkuma-asennot ja jääkaapin turvaviritelmät ois sopinnu hyvin siihenkin haasteeseen :D
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 8. Ihania lemppareita!
  Ja hieno tuunausidea ruukuille. Tykkään!

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!