maanantai 13. lokakuuta 2014

Postia Sjyltä ja vähän värjättyjä lankojakin

Olen ollut hyvin aktiivinen tänä syksynä ja lähtenyt mukaan sekä SNYhyn(salainen neuleystävä) sekä SJYhyn(salainen jouluystävä), joten jännitystä piisaa. Tänään oli postilaatikossa paketti, kun tulin töistä. Tähän voisi tottua, sillä niin oli perjantainakin. Tämän päivän paketti oli ensimmäinen Sjyltäni.
Siinä mukana aiheeseen johdattava runo.Paketti oli suloista muumia ja postimerkit tosi hauskoja.


Entäs mitä sitten oli sisältö? Ensinnäkin tällainen superihanainen purkki!


Tässä tulee olemaan tulevaisuudessa(siis ensi viikonlopusta alkaen) sisällä sitä, mitä kuvassakin, ainakin aina hetkellisesti. Mutta nyt purkki sisälsi joulun tuoksuvia makuja ja jouluntekotarvikkeita


Kiitos Sjy! Mistäs arvasitkin, että nämä mausteet on lopussa? Kyllä näillä salaisilla on salaisia kykyjä. Pomeranssia, inkivääriä ja kanelia, niitä kaikkia tarvitsen leivonnassa, viimeistään pipareissa.
Ja tänä jouluna meidän piparit ovat sitten kissoja ja pupuja. Taidan tehdä mustankissan tangoistakin kissan muotoisia raitakissoja.


Sitten vielä vähän lanka-asiaa. Sain eilen kuvattua ulkona sipulivärjätyt langat ja kerrankin sain värit aika oikeana esiin.


Vasemmalla on jälkivärjättyä villalankaa. Pohjana joku valkoinen kierrätyskeskuksesta ostamani villalanka. Seuraavana luonnonvalkoinen 7-veikka ensimmäisestä liemestä ja sen vieressä samassa liemessä ollut villalanka(samaa kuin ensimmäinen lanka) ja viimeisenä harmaata 7-veikkaa. Harmaan sävy ei tässä tule ihan niin oikein esiin, se on kauniin vihertävän oranssia, oikein onnistunut sävy.


Tässä vielä sama porukka kerinä. Nyt taitaa olla värjäilyt värjäilty pihalla tältä vuodelta. Seuraavat kokeilut ovat sitten kylmävärjäystä, kun idea osuu kohdalleen.

Mukavaa alkanutta viikkoa!


18 kommenttia:

 1. Kiva SJY:n paketti Duudson postimerkein :-)

  VastaaPoista
 2. Oi tuo jälkivärjätty on niiiiiiiin herkullisen värinen!
  Saa nähä mitä tuo mun soppa tulee sanomaan, tänään heitin lisää puruja ja liru jäi kaffeetakin pannun pohjalle nii kippasin senkii sinne. ;P Syteen taikka saveen het kunnolla sitten ku leikkiin ryhdyttiin. Tiä sitte miten saa nuo purut langasta pois kun en tajunnu pistää vaiks pesupussiin sitä. =)

  VastaaPoista
 3. Kauniin sävyisiä lankoja, kyllä vaan se sipulinkuori on hyvä värin antaja oli se keltainen tai punasipuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punasipulilla en ole värjännyt. kun en ole onnistunut saamaan niin paljon kuoria. Mutta keltasipulista tykkään hurrjasti

   Poista
 4. Arvaa vaan harmittaako kun en lähtenyt kumpaankaan mukaan. No, ensi kerralla sitten.

  VastaaPoista
 5. Tosi ihanan paketti olet saanut jouluystävältäsi, ja niiiin kauniit langat, wow!

  VastaaPoista
 6. Super suloinen purkki.. ja langat myös herkut!

  VastaaPoista
 7. Ihana purkki ja sen sisältö =)

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!