sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kävelyretkellä löytynyttä

Mehän siis tiesimme, että Nekku on jossain lähistöllä, mutta jostain syystä ei tule kotiin,
Viime viikolla kävimme taas lähistöllä iltakävelyllä ja huutelin Nekkua nimeltä. Piean mies sanoi, että näki jonkin liikkuvan läheisen peltotien laidassa. Huutelin vähän lisää ja sain pienellä äänellä vastauksen- tunnistin heti Nekuksi. Menin lähemmäs ja vähän arkaillen kissa tuli luokse. Otin syliin ja juttelin ja Nekku kertoi tarinoitaan. Läksin kävelemään miestä kohti ja kissa säikkyi tätä. Vasta kun mieskin alkoi sille jutella, kissa tunnisti. Kolme viikkoa retkeilyä ja jo käyttäytyi kuin villikissa.


Nekku oli oikein hyväkuntoinen, ei yhtään laiha eikä yhtään kurja. Tiedä sitten, onko myyrät pitäneet ruoassa vai joku syöttänyt. Katti haisi ihan märälle sammaleelle. Tytön mielestä kellarille.


Kotona pojat olivat kovasti kiinnostuneita poissa olleesta Nekusta ja Nekku joutui sähisemään ja murisemaan niille oikein tosissaan. Sehän ei poikia yleensäkään siedä, mutta nyt oli kuin olisi tavannut ekaa kertaa. Liekö kymmen vuotiaalla alkanut dementia vaivata; ei muista missä asuu ja kenen kanssa?Kovasti oli asiaa ja hellyyden kaipuuta meille ihmisille ja viimein maittoi unikin oikein makeasti.
Yöllä oli Nekku tosin kovasti juttutuulella, ja meinasin hermostua siihen, kun olisi vain halunnut seurustella kaiken yötä.  Pääasia on kuitenkin, että neiti on taas kotona ja kunhan saadaan blogin synttäriarvonta pois alta, laitetaan Nekun arvonta käyntiin. Eiköhän se tämän syksyn retki ollut tässä ja neito pysyy maisemissa taas vuoden verran :)

Mukavaa sunnuntaita teille kaikille! Ja sivupalkista löytyy linkki blogin arvontaan.

27 kommenttia:

 1. Voi, kun tuli mukava olo, kun sain lukea Nekun löytyneen. Kyllä se nyt varmaan pysyy talviajan visusti kotona. Meilläkin on ollut kokemusta noista pitkäaikaisista reissuista. Niiden aikana ehtii ajatella vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noissa otuksissa huolta riittää, mutta Nekku onkin kahden kulkijakissan lapsi, joten kai se on sillä jotenkin verissä.
   Nyt kuitenkin tiesin koko ajan, että se on jossain lähellä, koska lähellä asuvat appivanhempani olivat nähneet sitä useasti. Jostain syystä se ei vain tullut kotiin.

   Poista
 2. No onneksi löytyi ennen pakkasia ja lunta. Kokemuksesta tiedän, että äkkiä villiintyvät juuri nämä kulkijakissojen pennut, mutta pian ne taas huomaa, että kotona on sittenkin parempi. Kai se halu vaeltaa kulkee jotenkin geeneissä. Minä hölmö odottelen vieläkin Armasta palaavaksi, vaikka siitä on jo vuosi nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita tarinoita takaisin tulleista kissoista pitkänkin ajan jälkeen. Eikös Armaskin ollut löytöpentu? Kissat ovat arvaamattomia, pidetään vielä toivoa yllä

   Poista
 3. Äkkiäpä ne villiintyy :-O (ei itellä kokemusta kissojen omista retkistä), mutta onneks nyt kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sellainen puolivilli ollut aina, vaikka onkin meillä syntynyt, geeneissä vissiin. Tosin nyt on taas jo ihan laiska kotikissa, makaa tuossa sohvalla isännän kyljessä kiinni:)

   Poista
 4. Voi, miten ihana kirjoitus. Hyvä, että Nekku löytyi

  VastaaPoista
 5. Hienoa kun on tyttö taas kotona - ja voi jospa me palvelijat osaisimme oikein kuunnella, mitä kaikkea sitä onkaan tullut koettua reissun aikana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi se hienoa, voisi kirjoittaa seikkailuromaneita;)

   Poista
 6. Mikä helpotus teille kun nekku taas kotona.- Kissa todella nopeasti villiintyy joskin sitten taas nopeasti kotona tulee entiselleen.

  VastaaPoista
 7. Jospa sitä alkaa välillä reviiri ahdistamaan, kun noita toisiakin nelijalkaisia pyörii samoilla nurkilla. Kiva, että saitte mussukan takaisin kotiin. Kummasti ne pärjäävät omillaan. mutta kyllä ihmisellä on aina huoli omista perheenjäsenistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa, että Nekku otti vähän lomaa pojista, kun ei niistä oikein tykkää. Mutta nyt kun on taas kotona, voidaan elää rinnakkain:)

   Poista
 8. Onneksi sait Nekun kotiin! Ei ole kisun kiva olla ulkona yksin kun syksy kylmenee... Suloinen Nekku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Kyllä on mukavaa, kun ei tarvitse huolehtia:)

   Poista
 9. Onneksi saitte Nekun ehjänä kotiin. Kissat ovat sitten kummia otuksia, villiintyvätkin äkkiä reissussa ollessaan. Minäkin olen huomannut kun meidän reissukatti palaa kotin, sillä on kova halipula:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kiva että tuli taas kotiin, on kaikilla helpompi olla:)

   Poista
 10. Itseänikin aina pelottaa kun Sulo ulos lähtee, että tuleekos enään takaisin..pisin reissu ollut 3 vrk..tuo 3 viikkoa voisi olla raskasta aikaa.Mutta onneksi Nekku nyt kotona lämpöisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli pitkät viikot. Nekku tekee joskus 4 päivän reissuja, mutta se on yleensä maksimi. Viime syksynä se oli kateissa 5 viikkoa ja nyt oli pois 3 viikkoa, mutta tällä kerralla siitä oli näköhavaintoja, joten tiesin, että se on lähellä kuitenkin. Mutta nyt meillä on taas kolme kotikissaa:)

   Poista
 11. Muistan aina sen tunteen, kun itse olin Italiassa ja soitin puhelinkopista kadulta kotiin ja kuulin kissani lähteneen karkuretkelle. Siellä ne valuivat kyyneleet silmistä keskellä italialaista vilkasta kävelykatua. Onneksi kisu sitten löytyi useamman viikon jälkeen. Mukavaa, että Nekku on nyt kotona!

  VastaaPoista
 12. Pitää kertoa tässä pieni kertomus kun olin lapsi, meillä kotona oli kateissa kissa nimeltä Mirri ja olikohan ollut yli puoli vuotta kateissa. Sitten sijaisäitini kuuli jutun että jossain reilun 10 km:n matkan päässä ois ollut samanlainen kissa kesy ja maalaispaikassa oleskellut. No Laina soitti taksin ja kurautti katsomaan kissaa ja siellähän Mirri oli ollut muina miehinä kuin kodissaan vieraassa paikassa ja näin Mirri palasi takaisin kotiin taksikyydillä. Kyllä kissa osaa kulkea pitkääkin matkaa.
  Tuli mieleen onko Nekku leikattu kissa... muuten saattaa olla poikasia tulossa...

  VastaaPoista
 13. Hyvä että karkulainen löyty ja on tas kotona.
  Mukavia kissanpäiviä Nekulle

  VastaaPoista
 14. Huh! Olipa pitkä retki! Onneksi löytyi hyväkuntoisena ja että ylipäätään löytyi.

  VastaaPoista
 15. Ehkä Nekku nyt nauttii kodin lämmöstä, kun ilmatkin viilenee. Hyvä, että löytyi : )

  VastaaPoista
 16. Mukava kuulla et Nekku jälleen kotilieden lämpimäs:)

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!