torstai 29. joulukuuta 2016

Sny paljastus ja vähän muutakin


Kissoista melkein yhtä ihania kuin pahvilaatikot, ovat joululahjapaperit ja -narut. Keräsimme paperit moneen kertaan muovikasseihin ja melkein yhtä monta kertaa ne oli taas uudelleen levitettynä pitkin lattioita. Taavi tykkäsi myös vaatekaupan pahvilaatikoista, joihin se ei meinannut mahtua, mutta sieltä se vain löytyi...

Jouluaattona myös viimein avasin Salaisen neuleystävän paljastuskuoren ja paketin. Ja millainen paketti!


Kirja Neuleiden neljä vuodenaikaa on aivan huippu! Todella kauniita neuleita, eikä hirmuisen vaikean näköisiä toteuttaa. Täytyy saada jostain aikaa näiden tekemiseen. Voi olla, että yhden suunnitellun neuleen suunnitelma menee tämän ansioista uusiksi...


Mukana oli myös aivan hurmaava mustakissa-kortti. Kortista saisi paperinuken, mutta luulempa, että pidän sen tällaisena. Niin, kukas se sitten parinani tässä leikissä olikaan: Anne Annen puuhailuja blogista. Kiitos sinulle Anne aivan mahtavasta kierroksesta. Olit todella ajatuksella koonnut joka ikisen paketin ja pidit kiinni kissamaisesta punaisesta langasta myös koko kierroksen. Minulla oli tosi hauskaa, ja niin taisi olla sinullakin, joten tämä oli todellakin onnistunut kierros:)


Tässä myös kuva valmistuneista Tsiisus-lapasista, jotka samalla olivat Neulekirja haasteen 5/6 osio. Se kuudes eli villahousut, ei kyllä valmistu tämän vuoden puolella, siitä ovat muut puikoilla roikkuneet pitäneet huolen. 

Tsiisus-lapaset miehen koko
Malli: Lumi Karmitsa; Villit vanttuut, vallattomat villasukat-kirja
Lanka: 7-veljestä + Socki sukkalanka
Puikot; 3 1/2
 Tein joululahjoiksi pari valolaatikkoa Heidin Hullutuksia- blogin Heidin innoittamana. Heidihän on myös Salaisen neuleystävän Emo. Heidi kertoi tehneensä tällaisia ja ohjeisti myös, ja minähän innostuin.

Ensin kelmutin tyhjän torttutaikinalaatikon ja kieputin sitten siihen päälle Snyltäni saamaani virkkauslankaa. Langan päälle sitten vain sudin runsaasti liima-vesiseosta, (Erikeepperiä puolet ja puolet vettä). Sen jälkeen piti vaan antaa kuivua hyvin, jotta lanka kovettui kunnolla. Jo ennen liiman levittämistä kannattaa pujottaa ripustuslanka laatikkoon, jotta sen saa roikkumaan ja kuivumaan.
Kun liima on kunnolla kovettunut, revitään laatikko ja muovitus lankalaatikon sisältä pois. Pitää vähän auttaa varovasti saksilla.Sen jälkeen ei kun patterivalot laatikkoon sisälle, kaunista nauhaa ympärille ja siinä se. Helppoa, kivaa ja kaunista. Patterikotelon sidoin nauhalla laatikon alle.Saajat tykkäsivät näistä kovin. Voipi olla, että ensi vuonna syntyy jotain samantapaista.


Mukavia viimeisiä joulukuun päiviä!

12 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kivoja nuo lankalaatikot, joiden sisällä on valot Olen myös haaveillut sellaisen tekemisestä Ehkä joskus... :) Hieno SNY-paketti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä todella kauniita kun niissä on valot. Suosittelen tekemään:)

   Poista
 3. aivan upean hienoja valolaatikkoja!

  Ihana paljastus ja ihania töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljastus oli kyllä hieno, niin kuin kaikki saamani paketit:)

   Poista
 4. Hauskoja nuo valolaatikot - täytyypä pistää korvan taakse ensi joulua ajatellen!
  (Tässä on kyllä kohta melkoiset "hörökorvat" kun kaiken yritän tuonne korvan taakse tallettaa, ei ne asiat millään mahdu korvan taakse, mitä vuoden mittaan blogeista lukee.... - onneksi on muistikirjoja ;D )

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistikirjat on kyllä hyviä olemassa, sillä muuten ei pysyisi enää silmälasit päässä, kun korvat jo lörpähtäisi kaikesta niiden taakse laitetusta:D

   Poista
 5. Touhukkaat Taavi ja Leevi ja niin olet ollut sinäkin. Minä todella nautin ja oli hauskaa Sny paketteja sinulle koota, käytin pienimmäiseni kanssa kirppareitakin koluamassa säännöllisesti, josko jotain löydettäisiin. Mukavaa vuodenvaihdetta, meilläkin se päästään juhlimaan kunnolla paukutellen kun joulu jäi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli siis molemmilla. Tytärkin kysyi aina käydessään, että mitäs kivaa tällä kertaa sait. Niin että lapset ovat vähän olleet osallisena puolin ja toisin:)

   Teille oikein mukavaa uutta vuotta ja ottakaakin siitä nyt kaikki irti joulunkin edestä!

   Poista
 6. Kauniita valolaatikoita, kiva idea:) Kissoille joulu on myös hauskaa aikaa. Pääsee lahjapapereja ja naruja rutuuttelemaan. Meillä kuusikin kaatui, onneksi vain yhden kerran:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi on aina kyllä saanut kyytiä. Jossain olikin vinkki, että voisi laittaa koukun kattoon, johon sitten kuusi kiinni, niin pysyy pystyssä. Meillä oli tänä vuonna kuusi vain pöytäkokoa ja vain kerran oli pari palloa lähtenyt kävelemään....

   Poista
 7. Aivan mahtava idea tuo valolaatikko! Ja noi Jeesus-lapaset... voi olla että mun on ihan pakko jossain vaiheessa tehdä jotain vastaavaa.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!