sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Viimeisiä ja ensimmäisiä


Viime vuoden lopulla valmistui vielä joitakin sukkia ja yhdet kämmekkäät.

Malli: So Sweet Socks, Nina Laitinen
Lanka: Novita 7-veljestä raita
Puikot 3 1/2
Koko: 38-39
Langan kulutus: 131g
 So Sweet Socksissa harmitti vähän, kun olin niin tarkka langan aloituskohdasta, että tulisi samanlaiset raidat, eivätkä ne silti osuneet kohdilleen. Kaikki kerrokset on laskettu tuhat ja yksi kertaa, mutta syytä ei löytynyt. Ilmeisesti jossakin kohtaa langan raidat eivät vain ole samanpaksuiset. No sukat ovat kuitenkin pari ja saman kokoiset, se lienee tärkeintä.

Malli: Perussukka
Lanka: Mellanraggi
Puikot:  3 1/2
Koko; 38-39
Langan kulutus; 100g
Mellanraggi-langan sain Snyltäni marraskuussa ja ihastuin tähän minulle uuteen lankaan todella paljon. Mielestäni kulkee puikoilla paljon paremmin kuin esim. 7-veljestä. Värit ovat myös todella kauniit.

Malli: Joulukalenterisukat 2016, Nina Laitinen
Lanka: Nalle ja Rosanauha-lanka
Puikot: 3 1/2
Koko: 38-39
Langan kulutus: 122g
 Tykkäsin tästä joulukalenterista todella paljon. Koska valitsin mallia ohuemman langan, jouduin vähän säätämään silmukkamäärien kanssa, mutta lopputulos oli mielestäni ihan ok. Ennen varpaita tein vielä yhden lisä sydän-raidan, jotta sain tarpeeksi kokoa sukkiin. Ninan mallit ovat yleensäkin todella mukavia neuloa.

Malli: Hertta,
Lanka: Cotton strets
Puikot; 2 1/2
Koko: Pieni naisten koko
Langan kulutus: 29g
 Opiskelukaveri valitti, että töissä hänen käsiään aina palelee. No, tartuin tietysti tähän ja riensin hätiin. Vaikka lanka on ohut, on se myös lämmin. Ei taida palella enää...

Malli: Junasukka
Lanka: Tee tee Helmi, vihreä ja Kool Aid-värjätty
Puikot: 3
Koko: Vauva
Langan kulutus; 29g
 Tein tällaiset junasukat aikaisemmin vanhustentalon joulumyyjäisiin. Yhdelle mummulle oli jäänyt niin paha mieli, kun ei ehtinyt sukkia ostaa, että äitini pyysi minua tekemään hänelle vielä yhdet. No, tietysti tein. Ja nyt on mummo onnellinen:)

Edellisissä kuvauksissa ei todistetusti satutettu eläintä, joka osallistui mallina olemiseen. Päin vastoin, tämä nukkui sikeästi ja kuorsasi onnellisena.


Sitten ne, jotka valmistuivat vasta tämän vuoden puolella. Tyttärelle lupasin Karmeat joulusukat, ja hän ne sai, mutta vasta joulun jälkeen.

Malli: Karmeat joulusukat, Lumi Karmitsa
Lanka: 7-veljestä ja Jussi
Puikot: 3 1/2
Koko: 38
Langan kulutus; 175g
Malli: Kirjoneulesukat, omasta päästä
Lanka: 7-veljestä ja Jussi
Puikot: 3 1/2
Koko: 38-39
Langan kulutus: 139g
Semmoisia sukkia ja kämmekkäät täällä on valmistunut viimeaikoina. Luulin, etten mitään saa nykyään aikaiseksi, mutta onhan noita tullut tikuteltua. Viime vuonna tuli tehtyä(tai ainakin kirjattua) 15 sukat ja yhdet tossut. Yllättäen huomasin, että saman verran tein sukkia myös vuonna 2015.  Lapasia tein viime vuonna vähemmän kuin edellisenä, mutta kämmekkäitä enemmän.
Saa nähdä, millainen tulee neulevuodesta 2017. Nyt puikoilla on lapaset pojalle ja yksi huivi. Yksi sukkamalli polttelee ja sen aloitan, kun ennätän. Ai niin, pitäisi myös saada valmiiksi yksi opinnäytetyö nyt alkuvuodesta, mutta kun neulominen on niin paljon mukavampaa...Olipahan kauniita, aurinkoisia pakkaspäiviä! Toivotaan lisää aurinkoa kohtuullisella pakkasella!
Mukavaa sunnuntaita teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kylläpäs oot ollut ahkerana! :O
  Mun lempparit on kyllä nuo joulukalenterisukat vaikka luurankosukatkin on makeet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään itsekin noista kalenterisukista tosi paljon. Luurankosukat voisivat olla kivemmat ohuemmasta langasta, nyt niistä tuli vähän tönköt.

   Poista
 2. Aikamoisen kasan sukkia olet saanut valmiiksi ja vieläpä kirjoneuletta,huhuh. Minä en edes yritä enää kohdistaa värejä sukissa, koska ne jokatapauksessa heitää loppupäässä. Oliskohan väripätkät välillä eripituisia. Leevi oli varmaan vaan tyytyväinen kun sai lämmikettä jaloilleen. Terveisiä Leeville meidän tytöiltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Leevi melkein punastu, kun sai noin näteiltä tytöiltä terkkuja<3
   Niin se täytyy olla, ettei väriraidat ole aina saman pituisia. Enkä minäkää aina välitä, mutta nyt yritin olla tarkka, ja kuis kävi...

   Poista
 3. Oletpa neulonut ahkerasti!
  Minäkin olen huomannut ettei joskus saa raitoja tasattua vaikka kuinka yrittäisi. Oon vaan aatellu käsialan muuttuneen toista sukkaa tehdessä, mutta voi se olla että on erikokoisia raitaosuuksia. Mutta kauniit nuo sukat kuitenkin on, samoin joulukalenterisukat. Myös muutkin neuleet ovat ihania:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä tulee buumi ja sitten taas ei saa mitään aikaan. Ja joskus on hartijat niin jumissa, ettei voi neuloa paljoa ainakaan. Nyt kun en ollut töissä, niin kestivät paremmin. Voi olla, että nyt taas töihin palaamisen jälkeen ei riitä rahkeet enää iltaisin neuloa....tai oikeasti ne on hartijat, jotka ei kestä tota työtä.

   Poista
 4. Jopas "mannekiini" väsähti noin monen sukan esittelystä :)

  VastaaPoista
 5. Huh, onpas siellä ahkerasti puikot heiluneet. Kauniita neuleita kaikki. Kalenterisukat ovat varsinkin upeat ♥ So sweet socksit oon itekki tehny. Tuota värien ja kerien eroavaisuutta löytyy novitalta vähän turhan paljon.
  Mukavaa vuoden alkua sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, neulekirjahaasteesta puuttuu edelleen villahousut, ja voi olla että jää tekemättä...
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!