sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Tikli ja vihervarpunen


Tänään aamusella huomasin ilokseni lintulaudalla Tiklin! En ole onnistunut koskaan siitä kuvaa saada, ovat yleensä parvessa ja vieläpä kovasti arkoja. Tämä kaveri oli jostain syystä yksin, eikä säikkynyt kameraa.

Yllättäen samoihin kuviin pyrki myös Vihervarpunen. No tervetuloa vaan, kun kerran kamerakin oli ladattuna odottamassa!No, hän ei sitten kuitenkaan halunnut jäädä paparazzin kuviin kauemmaksi aikaa 😊


Kun myöhemmin olin pihatöissä ja tein istutuksia ihan lintulaudan vieressä, tuli kaksi Vihervarpusta lintulaudalle ihan muina miehinä. Eihän minulla nyt Canon kaulassa roiku lapion varressa heiluessani, joten hiippasin sisälle sitä hakemaan ja sillä aikaa linnut olivat lentäneet pois. Näistä kohtaamisista jäi kyllä hyvä mieli, eikä sitä poistanut edes alkanut vesisade, joka toi minut sisään pihatöistä. Ehkäpä siellä vielä tänään kirkastuu.🌞

7 kommenttia:

 1. Vau! Upeita kuvia linnuista! En ole koskaan nähnyt tikliä, enkä sellaista kyllä tunnistaisikaan, vaikka se tuohon näytön reunalle istahtaisi. Jos ei nimeään sanoisi ;)
  Vihervarpusen voisin väristään tunnistaa.
  Täällä kaupungissa kerrostalossa ei juuri lintuja tarvi tunnistaa - talitintti tuossa parvekkeen reunalla silloin tällöin käy vilahtamassa, mutta muita pikkulintuja ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa se aika tuuri, jos vallan tietsikan reunaan istuisi:D Siinähän voisi sitten googlailla, että kukas se tämä on...
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Hienoja kuvia olet saanut! Tuo tikli on kyllä kaunis lintu! Toivotaan että kirkastuu, kiva on pihoilla puuhastella keväthommia:) Mukavaa sunnuntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me aina ihaillaan ulkomailla papukaijoja ja muita värikkäitä, mutta onhan meillä näitä joitakin omastakin takaa:)

   Poista
 3. Ompas tikli kaunis lintu näin läheltä nähtynä, eikä ole vihervarpusenkaan väreissä moittimista. En ole tainnutkaan koskaan nähdä tikliä kuin ihan vaan kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiklit lähtee yleensä herkästi karkuun. Mikä lie porukasta jäänyt tämä, viihtyi tuossa lintulaudan lähettyvillä monena päivänä.

   Poista
 4. Tiklit on kauniita ja klaunisäänisiäkin. Meidän pihapuissa ovat koko kevään pyörineet. Vihervarpuset sen sijaan välttelevät minua.

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!