tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kirppistä ja ruukkuja

Sunnuntai oli hyvä kirppistely päivä! Löytyi kivoja helmiä, Grapponia sarjan lautanen(Nanny Steel, tuotannossa 1970-75)pullakokoa, vaalean vihreä BR-kahvikuppi, ihanainen Fazerin suklaarasia ja Kotiliesi lehtiä vuosilta 1936, 1940 ja 1951. Lisäksi löytyi paljon asioita, joista ei voi hiiskua ennen kuin pääsiäisen jälkeen, koska lähtevät salaiselle Kyöpelinvuoren kirppisystävälle.
Kotiliedessä vm.1951 oli kiva listaus kotiäidin viikon töistä. Laitan sen tähän vertailuun, jotta kaikki kotiäidit sekä työssäkäyvät äityliinit voivat katsella, onko lopulta monikaan asia muuttunut...
Viikossa perheenemäntä...
                                          Kävelee n.50 000askelta, pesee, silittää ja mankeloi 10 kg pyykkiä, sijaa 35 vuodetta, siivoaa;käyttää 7 pesusankoa ja puhdistaa 80 neliötä lattiaa, kuljettaa 7 roskapussia ulos, lakaisee tai puhdistaa tomunimijällä 200 neliötä lattiaa, pölyttää 12 mattoa, kantaa kotiin 23 litraa maitoa ja 40 kg ruokaa, parsii ja korjaa 8 paria sukkia ja pari lapsen pukua, leipoo 5 pitkoa, 15 pikkupullaa, 50 pikkuleipää ja 1 kakun, pesee astioita: 40 maitokannua, 160 lautasta ja asettia, 50 kahvikuppia ja lautasta, 45 lasia, 25 mukia, 400 ruokailuvälinettä, 50 kulhoa ja maljaa, 45 kattilaa ja 7 paistinpannua. Lisäksi kastelee 98 kukkaa.

Huh, huh, tuli hiki jo ajatuksesta ja tuossa on viikon satsit! Onneksi on keksitty astianpesukone ja pyykkimasiinat,,,

Tällä perheenemännällä onneksi ei ole noin paljon töitä, tai sitten tämä ei niitä tee, ja jää energiaa silloin tällöin muuhunkin. Onnistuneen kirppistelyn jälkeen intouduin freesaamaan vähän rumia muoviruukkuja(tiedättehän ne kierrätysmuovista tehdyt Pauliinat vai mitä ne nyt on, jotka menevät äkkiä huonon näköisiksi). Tein nyt alkuun yrteille vähän kivemmat ruukut keittiöön. Nuo hauskat mini-liitutaulut löysin Robbarista.
Hauskaa loppuviikkoa kaikille!!

9 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä olet tehnyt ja hauska(ei varmaan entisajan perheenäidin mielestä)tuo luettelo noista kotitöistä,ei pysty tuommoseen tämä äiti;)Kauniit tuli yrttiruukuista,saanen lainata ideaasia=)Blogissani on sinulle haaste,hae mukaasi jos ennätät vastailemaan!
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Naisilla sitä tekimistä riittää kotona se ei lopu koskaan aina sais olla joku siivousväline kädessä . Ihania asioita sivuillasi (Kolibri)

  VastaaPoista
 3. Kivoja löytöjä, ehkä viimein pääsen käymään kirppiksellä, kun mennään Mona kissa hakemaan lauantaina Jyväskylästä.
  Mökille tahtosin vanhoja Arabian kuppeja joku neljä.

  Naisen osa on juuri tuota ollut, onneksi se omalta kohdalta ainakin on helpottunut, kun jäimme Matin kanssa kahden.

  Mukavia viimesiä maaliskuun päiviä ♥

  VastaaPoista
 4. Kivoja kirpparilöytöjä! Aika huikeaa tuo 50-luvun naisen työmäärä. Onneksi nykyisin ovat kodinkoneet arjen apuna ja miehet osallistuvat kotitöiden tekemiseen.

  VastaaPoista
 5. Kivoja kirppislöytöjä olet tehnyt =)
  Hei, miksi mä en ole keksinyt tuota ruukkujen päällystysideaa..? Olen surkutellut juuri tuota kun nuo ruukut menee ruman näköiseksi melko pian, mutta nyt saan niistä juuri sellaisia kuin haluan.. Kiitos kun jaoit vinkkisi =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista. Todellakin helpotus nuo kodin oivat koneet sekä kotitöitä tekevä mies:)
  Ruukkujen päällystämiseen käytin skräppäyspapereita ja nauhoja, mutta mietin kyllä, että kankaallakin saisi ihan kivan ilmeen. Ehkä pitäisi kokeilla.
  Kiitos Kirsi, käyn hakemassa tunnustuksen:D

  VastaaPoista
 7. BR-kahvikuppi? Sekö on sen nimi??? Kun oon miettinyt tuota sarjaa et mikähän mahtaa olla. Itselläni on noita kuppeja vaalean punertavana...
  Ihan huippuhuippu kirppari päivä on sulla ollut!

  VastaaPoista
 8. Upeita löytöjä olet tehnyt. Tuo ruukuntuunausidea tosi kiva - pitääpä kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 9. Katjusha: Mallin nimi on BR, en ole varma, onko kupille oma nimi, en ole ainakaan sellaista löytänyt. Aiemmassa postauksessani olleelle "pipari"-kupillekaan en ole löytänyt muuta kuin mallinimen BR.
  Willwnmiina:Kiva kun tykkäsit ideasta:)

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!