sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Käytiinpä tuossa Tukholmassa...

ihan kaksistaan mieheni kanssa.
Sattui vielä eilisella mahtava sää, aurinko paistoi ja lämmintä oli +20!
Käpsyttelimme Vikingiltä Vanhaan kaupunkiin ja päätimmekin ottaa lähestymiskulman hieman eri kautta, kuin tavallisesti.


Onneksemme tupsahdimme Svatsmangatanille, jossa oli lappu " Loppis Lö 10-16" ja nuoli. Lähdimme siis nuolta seuraamaan. Päädyimme samaisella kadulla sisäpihalle (josta minulla ei ole kuvaa, koska olin niin täynnä intoa, että kuvaaminen unohtui) jossa oli mitä ihanin pihakirppis. Pian osoittautui, että kirppis jatkui myös sisätiloihin. Harmi, että ostokset piti rajoittaa minimiin, koska tavarathan piti myös kantaa laivalle ja kotiin, mulla olisi voinut kyllä olla vähintään paku mukana: siellä oli ihania vanhoja tuoleja, peilejä, pari super ihanaa pöytää, astioita, pannuja, patoja... Eikä mikään ollut hinnalla pilattua. Koska oli pakko olla järkevä, mukaan tarttui seuraavaa:
Englantilainen keksipurkki 50 kruunua,
Vanha suurehko kehys hintaan 50 kruunua, sekä
Luxorin pikku-radio 60-luvulta hintaan 20 kruunua. Mieheni on hurahtanut näihin vanhoihin radioihin ja tämä oli kyllä löytö. Pikkuinen matkaradio on vielä aidossa nahkakotelossa ja toimi moitteettomasti. Tämä on hyvä ottaa mukaan piknikille kesällä...
Me olimme tyytyväisiä, ja kirppistä pitäneet kaksi mummoa olivat tyytyväisiä ja aurinko paistoi, olisiko voinut päivä Tukholmassa paremmin alkaa:D

Ruotsissa ilmeisesti on erilainen ajatus kirppistouhusta - vähän niinkuin että "tässä on meidän vanhoja juttuja ja myydään ne sellaiseen hintaan, että päästään niistä." Suomessa välillä tuntuu, että kirppiksillä on mentaliteetti "tässä meidän vanhat risat roinat, näillä me pistetään rahoiksi." Älkääkä nyt suuttuko, en ihan yleistä. Olen vain nyt täällä meillä päin törmännyt tähän usein ja se suututtaa. Ihan risaa, huonoa tavaraa myydään hirmuisin hinnoin, ja jos jotain ehjää löytyy, on siinä sitten hinnat niin yli kuin olla voi. Täytynee alkaa suunnitella automatkaa Ruotsin puolelle....

Loppun vielä pari kaunista kuvaa mereltä tältä aamulta ja niiden myötä kaikille suloista sunnuntaita ja ihanaista alkavaa viikkoa:)

14 kommenttia:

 1. Ruotsi & koti-ikävä <3 Mutta tottahan tuo on,ei nyt kaikkien kohdalle sovi mutta toiset pyytää aika kovia summia roinasta =)

  VastaaPoista
 2. Totta turiset kirppareista, mutta kierrätyskeskuksista voi vielä tehdä mukavia löytöjä. Hassuinta mitä minä olen nähnyt kirpparimyynnissä on käytetty hammasharja, jossa oli vielä tahnaakin vähän harjaksissa, YÄKS:

  VastaaPoista
 3. Täällä meilläpäin on raviradan kirpputori joka oli ennen (olin parikymppinen)mahtipaikka. Siellä teki huippulöytöjä halvalla. Myyjiä oli kaikenikäisiä joten jokaiselle löytyi jotakin.
  Nyt siellä myy keski-ikäiset ja vanhukset, jotka on lähinnä "koijareita". Tietävät juuri että ihmisiä kiinnostaa kaikki vanha tavara ja niistä kiskotaan ihan hulluja hintoja. En siis enää käy siellä tästä syystä.
  Tosi harmillista.

  Onhan muuten upeet merikuvat, nuo PILVET!

  VastaaPoista
 4. Upea radio-löytö. Mulla on itsellä yks vanha radio ja ihmettelen aina miten se voi olla niin hyvä. Antennnistakaan ei ole kuin tynkä jäljellä ja aina vaan kuuluu! olis kiva päästä Tukholmaan!

  VastaaPoista
 5. Voi että, Tukholmaan minäki haluan ja nimenomaan vanhaan kaupunkiin! Joulumarkkinoiden aikaan ois varmaan tosi kiva käydä :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta Tukholman matkanne kuulostaa!
  Me kävimme miehen kanssa kesällä Tukholmassa ja oli niin kiva reissu että haluaisin joskus tehdä uudestaan.

  Ihania löytöjä teitte sieltä. Olen huomannut saman että täällä Suomessa välillä kirppiksillä on ihan ylihinnoiteltua.

  VastaaPoista
 7. Tukholma on yksi minun lempparikaupungeistani! Siellä voi tosiaan törmätä milloin minkäkinlaisiin ihaniin ja persoonallisiin ostospaikkoihin!

  Tuo on kyllä todellakin totta, mitä sanoit noista kirpparimyyntiajatuksista =0) Joskus ei voi kuin haukkoa henkeään ja ajatella itsekseen, että kahjojako nämä myyjät ovat, kun kuvittelevat jonkun maksavan noin ja noin paljon!

  Ihania, aivan ihania nuo kuvat mereltä!

  Oikein hyvää viikon jatkoa ison halin kera! Pidähän tassuttimet lämpöisenä!

  VastaaPoista
 8. Kiva, kun olette päässeet reissailemaan! :) Ja vielä kirppikset ja kaikki. Rentouttavaa varmaan. Allekirjoitan osittain tuon kirppisjutun. Aikamoista kiskontaa. Itse möisin kyllä halvalla, että eroon vain pääsisin. Tosin viikonloppuna löysin ihanan ihanan arabian vanhan tarjoilulautasen 3 eurolla ja ihmettelin, että mites näin halpaa (vaikka just noin pitäisikin olla) ja ostin pois, kun just sitä niin tarvitsin (muka) :)

  VastaaPoista
 9. Ruotsin loppiksille kaipaan joka kesä... Ihania löytöjä!

  VastaaPoista
 10. Olen samaa mieltä tuosta kirppishinnoittelusta! Ihanat nuo maisemakuvat :)

  VastaaPoista
 11. Voi kun olis kerinny paneentua Tukholman reissulla kirppiksiin, noh, ehken seuraavalla kerralla. Ihanat kuvat reissultanne:) Tuo kotimaan kirppistely niin totta, vieläkin immeiset vie huonoo ja pesemätöntä ja rikkinäistä tavaraa joka kuulusi ihan johonkin muuhun keräykseen.

  VastaaPoista
 12. Hyviä kuvia .Kiva kun pääsis joskus pysähtymään Tukholmaan ja kulkemaan kaupungilla. Kesällä taas ajettiin tunnin kaupungilla toisten perässä kun asioivat siellä parhaaseen ruuhka-aikaan sitten taas ulos kaupungista. Ja etelään. Mukavaa että teillä oli hauskaa. - kirsikka-

  VastaaPoista
 13. Onkin ollut mukava reissu teillä.Taitaa olla pari vuotta kun me viimeksi käytiin.

  Tänään juuri kävin kirpparikierroksen ja totesin saman kuin kerroit.Hinnat on älyttömiä ihan roinallakin.Ja todella hyvin seurataan mistä ihmiset on kiinnostuneet.Harmi.Kirppis ajatus vähän kärsii.

  Mukavaa loppuviikkoa ja kiitos kivasta kommentista.

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!