lauantai 17. maaliskuuta 2012Sain Nenuselta mielihyvä haasteen. Elikkäs pitää kertoa kymmenen asiaa, jotka tuottavat minulle hyvää mieltä. Tässä niitä sitten tulee:
1.Ensimmäisenä tulee perheeni. Heiltä saan joka päivä tuhat ja taas tuhat aihetta mielihyvään. Toki välillä myös mielipahaa, mutta se on hetkellistä ja taas aurinko paistaa.
2.Luonnosta saan ihmeellistä voimaa. Metsässä tulen aina hyvälle tuulelle ja meri tuottaa minulle suunnatonta mielihyvää. Sen lähellä on hyvä asua. Kun aurinko tulee esiin pilven takaa, se saa hymyilemään.

3.Eläimiä seuratessaan ei voi olla kuin hyvällä mielellä. Niin myös silloin, kun ne puuhaavat jotakin "ei niin sallittua". Tänään pihalla käydessäni kuulin joutsenten olevan jossakin lähistöllä. Äkkiä kävin hakemassa kameran ja lähdin kohti paikkaa, jossa ne usein lepäävät muuttoreissuillaan. Ja siellä ne olivat nytkin - 7 kaunista suurta valkeaa lintua. Ne kävelivät vähän kauemmas sitä mukaa kun lähestyin niitä tietä pitkin, mutta asettuivat sitten paikoilleen. Ne lauloivat kevään säveliä=D

4.Kaikki vanhat tavarat ja esineet saavat minut hyvälle mielelle. Ja varsinkin jos onnistun tekemään hyvän löydön kirpparilta! Meidän vanha auto saa minut hymyilemään ja säilynyt vanha rakennuskin aiheuttaa myös mielihyvää vaikkakin ne saavat joskus myös surumielisiksi.
5.Oikein hyvän mielen tuottaa myöskin askarteleminen ja käsitöiden tekeminen, varsinkin silloin, kun itsestä tuntuu, että juttu onnistui.

6.Suuri intohimoni ja hyvän mielen tuottajani on matkustaminen. Se on aina yhtä mielenkiintoista ja nautinnollista. Nämä kuvat ovat Barcelonasta vuoden takaa.
 7. Puutarha. Tarvitseeko siitä edes mitään selitystä antaa? Kun saa sormet multaan, kun näkee ahkeruutensa tulokset, kun saa haistaa ja maistaa ja aistia kaiken sen = mielihyvää=D8. Linnunlaulu tuottaa suunnattoman onnen tunteen. Aamuisin, kun kävelen autolta työpaikalle ja linnut pitävät kevätkonserttiiaan, on se suunnattoman hyvä alku kiireiselle päivälle. Sain tämän kuvan linnunlaulu-kirjan viime vuonna äitienpäivälahjaksi ja siitä on ollut paljon iloa. Olen voinut tunnistaa monta puutarhani suurta muusikkoa, ei kooltaan suuria, mutta ääneltään. Onko kauniimpaa kuin mustarastaan laulu aikaisin aamulla tai myöhään illalla?

9. Leipominen on mukavaa puuhaa. Ja silloin kun tuotokset onnistuvat, se tuottaa suurta mielihyvää. Kuvassa tänään valmistunut Ananaskeikaus kakku, ohje löytyy täältä. Ja oli muuten todella herkullista, joten kannattaa kokeilla!


10. Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähimpänä ystävät! Sain vasta Hertalta ihanan Salaisen kirppisystävän vaihdossa ihanan paketin. Tällä viikolla Hertta lähetti vielä kuvan namit perään, koska oli unohtanut ne alkuperäisestä lähetyksestä. Kiitos Hertta! Taas oli aihetta iloon.
Ja muutenkin, ystävät, niin ne lähellä fyysisesti olevat, kuin te siellä ruudun takana, olette kaikki niin suurta onnea tuottavia, ettei siihen sanat riitä. Kiitos teille kaikille, että olette olemassa!


Tästä tuli melko kuvarikas ja pitkä postaus, mutta toivottavasti jaksoitte olla mukana viimeisille riveille saakka. Mukavaa lauantai-iltaa!

22 kommenttia:

 1. Niin, en laittanut tätä eteenpäin, koska aika monella tämä on jo ollut, mutta ottaa saa mukaansa kuka haluaa! Ihan hyvä välillä miettiä näitäkin asioita ihan konkreettisesti:)

  VastaaPoista
 2. Tämä oli kuitenkin ihana haaste, kun sitä monesti purnaa ihan turhasta, vaikka ne onnen avaimet on koko ajan kädessä, niin kyllä tämä ainaki itellä sai taas turhat valivalit unohtumaan. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on=D Ollaan siis tyytyväisiä - ainakin hetki.

   Poista
 3. Ihania hyvänmielen asioita! Kiva postaus!:)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Tutun oloisista asioista tulet hyvälle mielelle ja jännää, mutta tämä toisten hyvämieli-listojen lukeminenkin tekee hyvän mielen :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja asioita, ja monet samoja joita minäkin laittaisin vastaavaan listaan!

  VastaaPoista
 6. Kyllä jaksoi olla, eikä ollut edes vaikeaa:) Oli niin mukava ja mielenkiintoinen postaus kuvineen kaikkineen kymmenekohdan mielihyvineen:) Keikauskakun ja namirasian kohalla tuli niin nami, nami olo. Nuo Joutsenet minua ihmetyttää, kuin ne hangessa oikein pärjää, löytyykö niille sulaa ja mistä ne ruokaa saapi. Onkoon ne liian aikaseen tullunna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva:)
   Keikauskakkua kannattaa kokeilla ja suklaat oli hyviä...
   Joessa on jo sulia ja merelläkin paikka paikoin, joten kyllä ne joutsenet pärjäävät:)

   Poista
 7. Kannattaisi säännöllisesti listailla ylös tuollaisia asioita :) Tulen hyvälle mielelle ihan jo lukemalla muiden listauksia. Kiva, että kerroit omasi! Ihanaa ja aurkoista kevätviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman, vaikka sitä ei listalla ollutkaan - toisten listat saavat myös hyvälle mielelle!

   Poista
 8. Heippa pitkästä aikaa, kiitos, kun olet käynyt viestimässä blogiini, vaikkei musta ole hetkeen kuulunutkaan :)

  Mukavia hyvän mielen juttuja...kyllähän sitä jo vähemmästäkin tulisi hyvälle mielelle :) Usean noista jutuista kyllä allekirjoitan omankin mielen piristäjänä, kuten eläimet, matkustus, niin ja tietty perhe, ystävät...

  Onko kisu muuten jo puhdistautunut homeesta, hih ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että yhtäläisyyksiä löytyy!
   Kisuliini on tuosta homeesta päässyt, mutta kevään edetessä ja peltojen paljastuessa, värisävyt vaihtelevat päivittäin.. Viisas ottaa maalle vaalean kissan,,,

   Poista
 9. Näitä oli kiva lukea ja katsoa!:)
  Monta samaa mielihyvän aihetta kolahti täälläkin;)
  Oikein rentouttavaa viikonloppua!♥

  VastaaPoista
 10. Ps. Tuo edellinen postaus, että sain nauraa!;D
  "Lihaisa rakenne" Aivan kuin meidän Kaapo;))
  Voi noita katteja!!;D

  Pps. Kiitos sinulle ihanasta blogiystävyydestäsi!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Marge! Blogiystävät ovat arvossa arvaamattomassa;)

   Poista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!