maanantai 8. elokuuta 2016

Sinut on haastettu!Bongasin tällaisen hauskan käsityökirjahaasteen Näpin neuleet- blogista. Usein tulee haudottua kirjoja kaapissa ilman, että niistä mitään saa aikaiseksi. Myin juuri aika monta kirjaa kirppiksellä, mutta vielä oli niitä, joista en raaskinut luopua. Hetkisen asiaa pohdittuani, päätin lähteä mukaan Näpin haasteeseen.
Tässäpä teille säännöt, jos vaikka joku muukin tähän mukaan lähtee. Joulukin tulla jolkottelee, niin tässähän sitä samalla pukin konttia täyttää....

                                                                Säännöt:

1. Valitse ohjeet käsityökirjoista. Työn tekniikalla, koolla tai vaativuudella ei ole väliä.
2 Kuvaa kirjat ja julkaise blogissasi tai laita itsellesi muistiin.
3. Toteuta työt vuoden 2016 loppuun mennessä.


Tässä oma toteutukseni haasteeseen:


Tästä jämälanka-kirjasta minun on pitänyt jo vuosia tehdä villahousut itselleni. Tykkään pitää talvellakin hameita ja meillä töissä on kylmä. Nämä olisivat kivat ja huomaamattomat, niinpä otan ne nyt mukaan haasteeseen:)Rakas villasukka kirjasta olenkin kyllä jo neulonut yhtä ja toistakin, mutta siinä on vielä monta mallia, joita en ole koittanut tehdä. Jussi-sukat päätynevät joulupakettiin.Tästä kirjasta tein vasta kirjoneulesukat, mutta haluaisin tehdä myös nämä palmikkosukat. Siispä valitsin nekin mukaan haasteeseen. Aika kaukana kirjoneuleesta, vaikka kirjan nimi muuhun viittaakin:)Sukkalehti tarttui mukaan Novitan tehtaanmyymälästä kesällä. Siitä ajattelin pukinkonttiin toteuttaa tossut tai ehkä jopa parit, jos malli luonnistuu helposti.Hurmaavat huivit kuuluu kirjoihin, joista odotin enemmän kuin sain. Koska varastossani on aivan ihanaa silkki-villalankaa, jonka sain Ruiskaunokilta ensimmäisellä Sny-kierroksellani, ajattelin sen sopivan tähän vyöllä solmittavaan liiviin oikein hyvin. Voi olla, että teen liivistä vähän lyhyemmän, mutta se lämmittää varmasti mukavasti töissä.Sata kansanomaista kuviokudinmallia on yksi lemppari kirjojani, sillä pidän kirjoneulelapasista. En osannut tähän hätään valita yhtä mallia, mutta tästä kirjasta syntyy myös jotain.


Siinä oma panokseni Näpin haasteeseen. Toivottavasti joku teistäkin lähtee mukaan. Vinkatkaa ihmeessä jos otatten haasteen vastaan, olisi kiva käydä katsomassa, millainen suunnitelma teille syntyy.


Jotkut meistä eivät paljon pingota. Kun on hyvin levännyt, jaksaa taas nukkua....

Oikein hyvää alkanutta viikkoa ja käykäähän osallistumassa arvontaan. Tiedä vaikka tulisi haasteen toteutukseen lisää lankaa:)

10 kommenttia:

 1. Hei, onpa hauska haaste :) Vielä en lupaa varmaksi osallistua, kun en tiedä mitä syksy tuo tullessaan, mutta kunhan sävelet tässä vähän selkiää, tai saan edes tuon yhden työn tuosta käsistäni valmiiksi niin tutustun hyllyni sisältöön tarkemmin :)
  Kuulostaa kyllä niin hauskalta, että...Rupesi näppejä ihan syyhyttämään :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillai mullekin kävi. Ensin emmin ja sitten kuitenkin jo huomasin olevani mukana:)

   Poista
 2. Ha haa, samaten mulle kävi, oli vaan "pakko" lähtiä mukkaan. Kiva kun säkin lähit ja toivotaan, että moni muukin innostuu. Hauskaa, että sulla listalla myös Jussi-sukat ja kirjoneulelapaset. Tsemppiä meille. :) Tästä tullee kivvaa.

  VastaaPoista
 3. Juuri kävin läpi käsityökirjani kirppistä varten. Ihan riittävästi niitä toki vielä jäi omaan hyllyyn. Harkitsen, josko ottaisin haasteen vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota, ota, ota...ole nyt yllytyshullu:9
   Mukaan vaan! Eihän tämä niin vakavaa ole, jos ei sitten pystykkään kaikkea tekemään, ei siitä rangaistusta tule.

   Poista
 4. Kuulostaa hauskalta haasteelta:D En ole osallistunut tuohon, mutta olen viime aikoina kaivellut käsityökirjojani esiin ja yrittänyt neuloa niistä jotain.

  VastaaPoista
 5. täältähän kiva blogi löytyi. Täytyykin tulla vieraisille toistekin.

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!