sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Arpajaisvoitto ja tossuohje

Eilen ihan unohdin postauksesta suuren asian. Nimittäin elämäni ensimmäisen blogi-arpajaisvoiton. Voitin sen blogista nimeltä Villainen . Kiva blogi täynnä villaisia ideoita ja asioita.
Tälle on jo keksitty monta käyttötarkkoitusta. Mukavin se olisi vyönä pitkän villapaidan kanssa, mutta siihen se on mulle vähän liian lyhyt. Menee myös kaulakoruna tai ranteeseen kieputettuna. Ihana ja villainen.

Ja sitten kaipailtiin ohjetta kukka-tossuihin. aprikoin ensin vähän ruutupiirroksen kanssa, mutta luulen, että kuvasta sen kyllä saa suurennettua ja pääsee kokeilemaan tossusia. Siis tässä ohje:
                                                KUKKATOSSUT

Naisten koko 38(helppo muuttaa kokoa lisäämällä tai vähentämällä raitoja). Ohjeessa käytetty Sisu-sukkalankaa. Sukkapuikot 2,5 tai käsialan mukaan. 10 cm=29s, 60 krs.
Ota mieluummin liian pienet puikot, neuleesta on tarkoitus tulla napakkaa. Menekki: ohjeen mukaan neuloen sat neljästä kerästä neljä paria tossuja pohja- ja kuviovärejä vaihdellen.
Neulotaan tasona aina oikein neuleena. Jätä ensimmäinen silmukka neulomatta sukan suussa, niin saat kauniin reunan. Neulo se silmukka aina sukan pohjassa, niin saat ommeltua sauman vuoropistoin ilman saumavaraa. Sukan muoto saadaan lyhennetyillä kerroksilla. Älä katkaise lankoja raitojen välillä, katso ettei langanjuoksu kiristä.
Neulo 30 s pohjavärillä 1 ja neulo kaksi kerrosta. Neulo kolmannella krs:lla kaikki, paitsi 6 viimeistä silmukkaa. Käännä työ, nosta 1.s neulomatta lanka työn takana, jotta neuleeseen ei jää reikää. Neulo kerros loppuun. Neulo 5. ja 6. krs:lla kaikki silmukat. Vaihda työhön pohjaväri 2 ja neulo samanlainen raita, jossa on lyhennetty kerros keskellä. Neulo vuorotellen pohjavärillä 1 ja 2, kunnes työssä on 7 raitaparia. Älä tee viimeiseen raitaan lyhennystä.
Neulo kukkakuvio ruutupiirroksen mukaan väriä vaihtaen ja lyhennetyin kerroksin. Työ käännetään kesken kerroksen piirroksen mukaisesti tyhjän ruudun kohdalla. Kierrä lanka ensimmäisen neulomatta jäävän silmukan takaa. Kierrä langat toistensa ympäri värin vaihtokohdassa ja kiristä sopivasti. Ruutupiirroksen jokainen rivi vastaa kahta kerrosta - se siis neulotaan edestakaisin. Toista kukkakuvio kolme kertaa. Lopeta viimeinen kuvio kerrokseen 11(22).
Jatka sen jälkeen sukan toinen toisen sivun neulomista ensimmäinen raita ilman lyhennettyjä kerroksia ja neulo peilikuvaksi. Päättele silmukat ja katkaise lanka niin, että saat ommeltua sillä sukan pohjan ja takaosan. Ompele valmiiksi ja höyrytä kevyesti.
(Mallin kopioiminen kaupallisiin tarkoituksiin kielletty)
Lopuksi vielä kuva mielestäni hyvin onnistuneesta kevät myssystäni. Ohje on Kotilieden numerosta 3/2011 ja hiukkasen muuntelin Kevät tupsupipon ohjetta. Nyt kevään on pakko tulla ja pakkasten alkaa hellittää, kun mullakin on kevät pipo! Tosin se on villalangasta tehty, joten kyllä se pakkasenkin kestää. Väri vaan on minusta keväisen herkullinen. Hauskaa sunnuntaita kaikille!
PS. Huomasitteko blogini uuden ilmeen. Blogissa nimeltään Pihlajanmarjan blogipohjat on toistaan ihanampia aiheita. Nämä kissat valtasivat minun sydämeni, käy katsomassa, mikä sinuun vetoaa!

6 kommenttia:

 1. Onnittelut arpajaisvoitosta,hienot tossut olet tehny,kauniit väriltäänkin,sopii hyvin tyyliin:D ja myssy on mukavan näköinen!Kävin pikaisesti kattelee tuolla plokipohjia,ihania on,täytyy vielä paremmalla aikaa visiteerata sitten siellä.:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
 2. Kun sais itestään irti jotta alkais taas neulomaan. Siitä on kulunu moonta vuotta kun oon viimeski mitään puikoilla tehnynnä. Aikasemmassa elämässä, neuloin ja virkkasin. Mut sitten jostain syystä kesken villapaidan innostus lopahti ja onkin ollut kateissa siitä lähtiin. Villapaita oottaa loppuun tekemistään, ehkä jonain päivänä saan inspiksen. Onnittelut voittosi johdosta. Ehdottomasti nätit töppöset ja myssyt:)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut voitosta ♥
  Kivat tossukat ja myssy kaunis :)

  Ihana kissamainen pohja sinulla täällä, ja perhosia, kaunis :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. WAUTSI KUN HIENOT TOSSUT ;)
  ja ihana palkinto!
  mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista. Tossuja kannattaa ehdottomasti kokeilla, saattaa Nenusellakin into taas herätä; ovat helpot ja nopeat tehdä, ei ehdi into lopahtaa:)

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!