sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kirppistelyä ja vähän säilöntääkin (tai ainakin marinointia)

Tässä tulee nyt pitkästä aikaa kirppispostaus. Pari viikkoa sitten jo tein muutamia löytöjä Kotkan kirppiksiltä, mutta ne on jääneet postaamatta. Tässäpä ne nyt sitten.

Tämä ihana iso Löfbergsin kahvipurkki oli 5€, enkä kahta kertaa miettinyt kun sen mukaan nappasin. Näitä löytää harvoin tässä koossa, ja koska etsiskelen kukille päällipurkkeja, tämä oli löytö. Sisällä on vielä sisäruukku, sillä en toki halua purkin ruostuvan puhki.



Samaisella reissulla tarttui mukaan tämä Tukon purkki. Ei niin suuri, mutta oikein hyväkuntoinen. Hinta taisi olla 7€.


Ja lukemista lokakuulle totta kai, Kotiliesi hintaan 2€. Olen ihan heikkona näihin vanhoihin lehtiin, niissä on niin hyviä juttuja ja ihania mainoksia sekä maukkaita ruokaohjeita.


Tänään sitten käytiin uusi kirpparireissu, nyt tosin vain Kotkan Jussin jättikirppikselle. Olipas taas oikea haalimisretki. Tiedä, olisiko tätä kaikkea tarvinnut (no ei oikeastaan, mutta kun kohdalle osui...)


Tampellan keittiöliina 0,50€, Kermansaven Oliivi lautanen(näitä minulla on ennestään)0,40€, valokuvakehyksiä yhteensä 7€ (myyjä sattui olemassa pöytäänsä järjestelemässä ja sain tingittyä hinnat puoleen), parsintasieni 5€(tällainen minulla jo yksi peritty on, mutta tiedä vaikka tämä päätyisi arvontavoitoksi...), Kodin terveys kirjanen 1,5€ ja kallein ostos oli Karhulan vanha keittiöpurkki 28€. Sen ostamista mietin kauan, koska hinta oli noin kova, mutta tuollaista ei ole ennen vastaan kävellyt, joten lopulta otin sen mukaan.


Karhulan karhu ja tähti purkin kannessa.

Tässä sitä riittää terveystietoa tähän perheeseen. Vuodelta 1957.

Näitä onkin jo aika paljon ennestäänkin, tavoitteena saada kuvaseinä tehtyä valokuvista vanhoja kehyksiä käyttäen.


Tampella laatua. Pyyhkeessä on tahra, mutta luulisin saavani sen pois. 50 senttiä ei ollut kova panostus, jos vaikka ei lähdekään.
Karhulan purkki pääsi toisen viereen säilömään tuikkuja, sillä niitähän nyt palaa paljon.
Eilen käytiin Helsingin Kaapelitehtaalla Retro- ja vintage- messuilla. Oli paljon ihanaa katseltavaa,mutta hinnatkin olivat aika messuhinnat. Mukaan tarttui kuitenkin jotakin, BR- mallin kermakko, priimakuntoinen 15€ ja saman sarjan kuppi hintaan 6€. Kupin myyjä oli alentanut hinnan, koska kuppi oli ilman lautasta ja reunassa röpöä. No, lautasia minulla on ja röpö paljastui liimatahraksi, joka lähti hankaamalla pois. Olin oikein tyytyväinen näihin ostoksiin.


  Messuilla olisi ollut aivan ihania huonekaluja, mutta oltiin liikkeellä julkisilla, joten ei                         alettu raahaamaan. Yhdet yöpöydät olisiva kyllä olleet niiiin ihanat, mutta... Aina ei                             saa kaikkea haluamaansa ja ehkä ne The yöpöydät vielä odottavat sitten jossain.


Vähän on säilöntääkin tullut harrastettua. Sain Salaiselta neuleystävältäni lokakuun paketissa lankaa värjäystä varten. Ajattelin, että vasta ensi keväänä teen seuraavat värjäykset, mutta kun sitten keittelin borchkeittoa tuossa yhtenä päivänä, en raaskinut punajuurien kuoria ihan haaskuuseen laittaa, vaan niistä tulikin kylmävärjäys säilyke. Liemen kuumensin ensin, että sain alunaa sekaan, mutta periaatteessa punajuuret ovat mukana kylmiltään. Tämä on nyt hautunut muutaman päivän ja saa hautua vielä lisää, sitten nähdään, millaista säilykkeestä tuli.


Tuulista syyspäivää kaikille! Muistakaahan laittaa villasukat jalkaan, ettei varpaita palele:)

10 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä! Noista vanhoista lehtien ja kirjojen kansista saisi kivoja tauluja, jos niitä raaskisi käyttää.

    Mulla on villasukat jalassa kesät talvet aamusta iltaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän niistä saisi, mutta mulla on juurikin se vika, etten raaski niitä leikellä...
      Sama täällä, villasukat aina käytössä:)

      Poista
  2. Nyt käy vähän kateeksi. Voi kun minäkin pääsisin taas kirpparikierrokselle jonnekin, niillä voi tehdä uskomattomia löytöjä.

    VastaaPoista
  3. No, jösses mitä löytöjä olet tehnyt.. Olisi lähtenyt minunkin matkaani!

    VastaaPoista
  4. nuo vanhat Kotiliedet on kyl munkin suosikkeja!

    VastaaPoista
  5. Sitä on tullut löydettyä oikein olantakaa aarteita :)

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!