maanantai 31. lokakuuta 2016

Säilyke valmis ja NKH :)


Tällainen siitä tuli, punajuuri säilykkeestä. Täytynee tehdä borssikeittoa toistekin, jotta saan lisää tätä kaunista lankaa. Pohjana tässä Snyltäni saama vaaleanharmaa 7-veikka.

Sitten neulerintamalla valmistunutta.

Neulekirjahaasteeseen valitsin nämä tossut Novitan sukkalehdestä.

 Tälläiset tulivat omasta toteutuksestani. Lasten koolla tein, joten menevät varmaan myyjäisiin.


Rakas villasukka-kirjasta valikoitui tämä Jussi-sukkamalli.


Oma toteutukseni on sitten tässä. Nämä menevät lahjakoriin odottelemaan saajaansa. Kokoa tuli 43-44, joten hyvin miehiset ovat.


Kuvaaminen alkaa olla haasteellista, koska valoa on niin huonosti. Sain kuitenkin vielä kukkivista tuoksuherneistä jonkinlaisen kuvan. Jaksavat vaan, vaikka kelit on mitä on. Huomenna alkaa marraskuu ja silti vielä samettikukatkin kukkivat täysillä.


Vielä uupuu haasteesta muutama juttu, mutta onhan tässä aikaa ennen vuoden vaihdetta. Tosin paljon ihania neulemalleja tulvii suorastaan joka tuutista ja kaikki olisi ihana tehdä. Niin - ja aikaa on niin vähän...

Mutta oikein ihanaa viikkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kauniit neuleet. Meillä sammarit jo paleltuivat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. No, nyt viime yö oli pakkasella sen verran paljon, että meni ne nyt täälläkin. Mutta kauan niistä sai tänä vuonna nauttia:)

  VastaaPoista
 3. Olet ollut ahkera!Miten ihmeessä muuten sait punajuuri-langasta noin kauniin väristä? :) Itsellä tuli punajuurivärjäyksestä haalean keltaista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, sepä on aina arvoitus, miten lankojen värit menee. Tämä on värjätty ns. kylmävärjäyksellä, vaikka liemi on kyllä ensin keitetty punajuuren kuorista. Lanka oli purkissa toista viikkoa liemen kanssa. Myös langan suhde värin määrään on vaikuttava tekijä; minulla oli n. 6-7 punajuuren kuoret ja 50g lankaa. Sehän tuossa lankojen värjäämisessä jännitysmomentti onkin, että koskaan ei voi tietää, mitä saa. Eikä varmasti saa kahta kertaa samaa tulosta. Viime kesänä värjäsin lupiinin kukilla ja sain aivan ihania sinisiä värejä. Tänä vuonna samat ainekset ja määrät, mutta tuloksena vihreää. Myös varmasti se, millainen kesä ja mihin aikaan kerätty vaikuttivat. Kuka tietää?

   Poista
 4. upean väristä lankaa!

  ja wau, miten upeita neuleita!

  VastaaPoista
 5. Upea väri tulikin punajuuresta, mutta miksei, onhan punajuuretkin hienon värisiä. Lastenlapset toivovat neulottuja tai virkattuja tossuja lahjaksi, noihan olisi hyvän malliset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli myös tosi kivat tehdä, suosittelen. Ja pysyvät varmasti hyvin jalassa. Eivät jää minullakaan viimeisiksi...

   Poista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!