lauantai 19. helmikuuta 2011

Kevät tulee sittenkin!



Päätin selättää talven ja laitoin Helmililjat taistelemaan sitä vastaan. On se kumma, miten pienistä asioista saa mieleensä valoa! Innoittajani oli kirja, jonka sain armaalta työtoveriltani läksiäislahjaksi työpaikkaa vaihtaessani, kiitos vielä kerran Annille:)


Ihan yhtä hienoja kuppeja minulla ei ollut liljoille antaa ja sammaleet ovat liian syvällä lumen alla, mutta näillä eväillä mennään. Kupit olen kuitenkin aikanaan tuonut Kreikasta, joten kasäisen tuulahduksen nekin tuovat ja paljon muistoja:)

Kukkaset ja aurinko antoivat paljon virtaa; olen saanut vihdoin sulatettua pakastimen. Kun sieltä vastaan tuli vielä omenalohkoja viime kesältä, leivoin myös pellillisen omenapiirakkaa.
Sain myös viimeisteltyä pari käsityötä.


Krookus-tossut(vai liekö tulppaani) ovat tosi nopeat tehdä ja juuri sopivat tällaiselle niskajumi-tyypille. Olen vain aina niin hätäinen, että kukka kuvion lanka valinta syntyi sillä perusteella, mitä koriin oli jäänyt. Olisi voinut olla enemmän väriä, mutta ensi kerralla sitten. Ohjeen sain eräältä uudelta työtoveriltani ja se näkyi olevan otettu www.taitokymenlaakso.fi sivustosta, mutta en sitä sieltä löytänyt. Kiva ohje kuitenkin ja helppo säätää kokoa tehdessä raitoja lisäämällä tai vähentämällä.
Sain myös viimein laitettua kasvot Maatuska heijastimelleni. Tämä vaatii vielä vähän kehittelyä, mutta proto-tyyppi on tässä.

Täytyy vielä lähteä laittamaan tavarat takaisin pakastimeen. Hyvää lauantaita kaikille!!

10 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kivalta kirjalta tuo kukkakirja. Täytyy laittaa muistiin. Tossut vaikuttavat myös helpolta tehdä. Noita voisi joskus kokeilla. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Kivat tossut, nyt ne onkin tarpeen :)
    Kevät tulee pian, ja kukat alkaa olla mielessä, kivoja helmililjoja, kivoissa astioissa, iloa silmälle.

    Varmasti kiva kirja :)

    VastaaPoista
  3. Kivat tossut, mistähän niiden ohje on? Ihanaa kun tulee kevät, helmililjat, krookukset sun muut!

    VastaaPoista
  4. Ihanan keväisiä kukkakuvia! Ja hauska tuo maatuska!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista.
    Trina:tossut eivät todella ole monimutkaiset ja ovat suht' nopeatkin tehdä.
    Seijastiina:tuossa kirjassa on todella paljon kivoja kukkaideoita. Joka vuodenajalle omansa.
    Auli: ohjeen saattaisi saada, jos laittaa sähköposstilla pyynnön osoitteeseen kouvola@taitokymenlaakso. fi.
    Voin myös yrittää laittaa ohjeen tänne blogiini lähiaikoina, kuvion ruutupiirros saattaa tuottaa päänvaivaa, mutta voin koettaa..
    Katjusha:kiva kun pidit maatuskasta. Kehittelin sen Tildan maatuska-mallista ja kehittelen sitä vähän edelleen:)

    VastaaPoista
  6. Kylläpäs olet ollut aikaansaapa,minä oon lähinnä laiskotellu koko päivän=)Taidankin huomenna käydä katsomassa plantagenissa,jos noita helmililjoja löytäisin,tosi kiva idea=)Ihana myös tuo maatuska,löysin joku aika sitten kirpparilta maatuska vodkapullon ja maatuska tyynyn,ovat jotenkin kovasti sympaattisia=)

    VastaaPoista
  7. Kiva kun osallistuit arvontoihini:) Tulinkin sitä kautta kurkkaamaan blogiisi ja liityin samalla lukijaksi.
    Ihanat helmililjat olet istuttanut kauniisiin kuppeihin. Ihailin myös neulomiasi Krookus-tossuja ja kävin ihailemassa myös muitakin käsitöitäsi.
    Niin ja ihastuin myös kissaystäviisi. Suloisia ovat!

    VastaaPoista
  8. Kiva Susanne kun tulit, tervetuloa!

    VastaaPoista
  9. Voi,että kun on keväisiä kuvia,hienoja noi Helmililjat,minulla on kukkapenkissä ulkona,vaan sieltä ne taas keväällä nousee,toivotan ainakin,kauniita ne on♥,jännät tossut!
    Mukavaa sunnuntaita

    VastaaPoista
  10. Tansku: Mullakin löytyy Helmililjoja kukkapenkistä ja sinne nämäkin kaunokaiset päätyvät, kunhan joskus taas multaa pihamaalla tulee näkyviin:)

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!