sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Liemissä lilluminen sen kun jatkuu


 Lupiinit kattilassa taas porisivat viikolla ja sinistä tuli, olen niin tyytyväinen näihin. Villalangasta tuli niin kaunis jäänsininen, se on tuo oikean puoleinen yläkuvassa, ei ehkä ihan anna kuva oikeaa väriä. Tulee menemään vauvan nuttuun, on niin kaunis. Ja vihreessä erässä oli samaa lankaa, sopivat hyvin kavereiksi.Näiden lankojen nimi voisi olla juhannuskoivu tai juhannussauna, sillä materiaali on juhannusvihdasta ja koivuista. Vielä jäi kivat väri lankoihin. Tuo harmaa keskellä on nyt niin monissa liemissä hautunut, eikä vaan meinaa antaa periksi. Vaikka näyttää kuvassa ihan harmaalta edelleen, oli siinä sen verran sävyä, että nyt luovutin ja saa jäädä. Vasemmalla on on ekassa liemessä kelluneet ja harmaan toisella puolella oikealla on sitten toisen liemen langat.Tässä sitten vielä tämän viikonlopun saalis, sipulikeitto. Vasemmalla harmaata ekasta liemestä, niiden vieressä toisen liemen harmaa. Kauniit vihreän sävyt, ekat vähän taittavat oranssiin.
Sitten on luonnonvalkoinen Nalle oranssi eka liemessä ja keltainen toisesta liemestä. Vieressä oranssi ekasta liemestä, luonnonvalkoinen 7 veikka ja vieressä ensimmäisen liemen beige Nalle ja toisen liemen beige Nalle.


 Kylmävärjäystä lupiinilla koitin kanssa. Viikon lilluivat langat purkissa, mutta meinasivat ihan väkisten alkaa käymään. Niinpä eilen otin ne pois liemestä ja huuhdoin hyvin.


Tämmöisiä olivat. Vähän hailuja ja kirjavia, en ollut tyytyväinen.


Niinpä laitoin ne toiseen sipuliliemeen mukaan.

Ja tällaisia niistä tuli. Ovat näköjään edelliseen kuvaan verrattuna päin vastaisessa järjestyksessä- mutta nyt olen niihin tyytyväinen. Tuli sitten viimeltään ihan kivoja.


Ekan kerran kokeilin myös värjätä kangasta sipuliliemessä, mutta siitä myöhemmin.


Muuten meillä on otettukin oikein rennosti, kuten helle säässä kuuluukin. No, tänään ei ole ollut ihan niin kuumaa kuin eilen, mutta kylläpä siellä tarkenee:) Vielä olis viikko töitä ja sitten alkaa L-O-M-A, vihdoinkin <3 

Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille!

11 kommenttia:

 1. Kauniin värisiä lankoja olet saanut värjättyä. Täällä ei ole hellettä näkynytkään, perjantaina oli kuitenkin lämmin päivä, eilen satoi kaatamalla ja nyt on kylmä:( Jospa joskus tännekin se helle tulisi.

  VastaaPoista
 2. Täällä on nyt sellainen +20 ja tuulee, mutta ei yhtään kylmästi. Tällainen kesä riittäisi mulle, mutta kuulemma pohjoisesta leviää kylmää taas tänne etelärannikollekin:( No, jospa se siitä lämpenee niin täällä kuin siellä, viikon päästä alkaa loma, joten toivon todella kesäsäätä.
  Kyllä se helle vielä hellii hetkisen meitä kaikkia, eikös vaan.

  VastaaPoista
 3. Kovin kaunista lankaa taas, tykkään.

  VastaaPoista
 4. Nuo lankojen sävyt ovat kovin kauniita, muutenkin sellaisi pehmeitä, ihania värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri on parasta kasveilla värjäämisessä, väreistä tulee niin luonnollisia ja toisiinsa sointuvia. Ihan sama mitä laittaa yhteen, aina näyttää hyvältä.

   Poista
 5. Kaunista lankaa olet saanut aikaiseksi! Nyt suositellaan hävittämään lupiinit luonnosta, joten on oikein hyvä kerätä niiden kukat värjäyksiin. Lupiini häivttää leviämisellään luonnon niittykukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin olen parhaani tehnyt, mitä sinisiin lupiineihin tulee:) Onneksi kuitenkin samat nousevat taas ensi vuonna, niin saan kattilaan. Meillä muuten pidetään lupiinit aisoissa niittämällä ne aina kukinnan jälkeen, ennen kuin ennättävät siementää. Näin myös muut saavat tilaa.

   Poista
 6. Herkullisia värejä. Houkuttelevaa hommaa tuntuu olevan : ) Otahan kissasta mallia, kun lähdet lomalle : )

  VastaaPoista
 7. Herkullisia värejä. Houkuttelevaa hommaa tuntuu olevan : ) Otahan kissasta mallia, kun lähdet lomalle : )

  VastaaPoista
 8. Mutta kyllä nuo liemissä lilluneet on niin ihanan värisiä. Noi kellertävät ja oranssihtavat ja viheriäiset, aivan upeita. Nallukainen on aika isokokoinen 95€ :)

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!