tiistai 28. heinäkuuta 2015

Siis Rauma oli edellinen ja sitten jatkoa seuraa...

Aivan, Rauma oli se edellinen, lieneekö liian helpot vihjeet vai olivatko tietäjät käyneet paikalla?


Itse olin Raumalla ensimmäistä kertaa. Sinne vei kiinnostus vanhoihin puutalokaupunkeihin. Enkä pettynyt, aivan ihania. Rauman kieli on metkaa ja pitsinnypläys kuulua. Harmittavan vähän se vain siellä näkyy, onneksi eksyttiin nuorten työpajalle, jossa oli lapsille nypläyspaja. Päästiin vähän katsomaan näppäriä näppejä. Paikalla olevat lapset kertoivat, että on mahdollista oppia, välillä joutuu purkamaan, mutta valmista syntyi.

Sitten se Wikipedia osuus Raumasta:
Rauma (ruots. Raumo) on vuonna 1442 perustettu Suomen kaupunki eteläisessä Satakunnassa. Rauman asukasluku on 39 872.[2] Rauman pinta-ala on 1 110,13 km², josta 495,66 km² on maata, 13,87 km² sisävesialueita ja 600,60 km² merialueita.[1] Rauman seutukunnan muodostavat EuraEurajokiKöyliö ja Säkylä. Seutukunnan alueella oli vuoden 2009 lopussa 65 794 asukasta.
Rauma sijaitsee Selkämeren itärannalla, EuranEurajoenLaitilan ja Pyhärannan ympäröimänä. Kaupunki sijaitsee 49[6] kilometriä Porista etelään ja 94[6] kilometriä Turusta pohjoiseen.
Rauma on Suomen neljänneksi vanhin kaupunki TurunPorvoon ja Ulvilan jälkeen (viidenneksi vanhin, jos Viipuri lasketaan). Rauma on satamakaupunki, ja Rauman murre on saanut vaikutteita etenkin ruotsista ja englannista, mutta myös ranskasta, venäjästä ja virosta. Rauman murre on lounaismurre, joka eroaa selvästi Turun murteesta.[7] Rauma on yksikielisesti suomenkielinen kunta.
Murteensa lisäksi Rauma tunnetaan myös pitsinnypläyksestämeri- ja metsäteollisuudesta sekä hyvin säilyneestä Vanhan Rauman puutalokaupunginosasta.

Ja Rauma pisteet menivät seuraavasti: Katille 3, Pepsi ja Max 2 ja Päikkä 1 piste.

Ja sitten sitä jatkoa, eli mikä kaupunki kyseessä?

Tämä on nyt viimeinen kaupunki tässä kisassa, mikäli voittaja selviää. Jos tulee tasapisteitä, silloin ratkotaan lisää arvoituksia. Ja jos ei näistä kuvista kaupunki selviä, lisä vihjeitä tulee sitten. Onnea viimeiseen:)

8 kommenttia:

 1. Kellotapulista tuli heti mieleen Naantali :)

  VastaaPoista
 2. Naantali olis ollu munki veikkaus... no muut kerkes ensnä.

  VastaaPoista
 3. En ole ikinä käynyt, mutta kyllä siellä on kaunista. <3

  VastaaPoista
 4. Mää oon näissä niin huono, että jätän edelleen arvailematta :) Onnea muille kisaan

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!