keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pyöräillen sillalle

Eilen oli hurjan kaunis aamu. Niinpä keiteltiin isännän kanssa kahvit termariin ja hypättiin pyörille. Ajeltiin Savukosken sillalle, joka on museosilta Ruotsinpyhtään ja Pyhtään rajalla.






Tässä kulkee myös maakunnanraja, Itä-Uusimaa - Kymenlaakso ja joskus siis myös Ruotsin ja Venäjän raja.

Alakuvassa näkyy Ahvenkosken voimalaitos.



Paikalla on myös pieni huvikatos, mutta me nautimme kahvit rannassa kaatuneen puun päällä istuen,
ikäänkuin enemmän luonnonhelmassa :)



Illalla sitten jäikin aikaa puuhailla pihalla sateeseen saakka ja kun tänään olikin sadepäivä, päätimme tehdä kirpparikierroksen. Tässä alla tuloksia, osittain ainakin.


Tänään löysin tuon sinisen BR-kupin ja kauniin, vanhan pyöreän pöytäliinan. Siinä tosin oli tehty reikä keskelle, ehkä aurinkovarjoa varten, mutta ei se haittaa, koska käytän kankaan muuhun kuin pöydälle, meillä ei ole pyöreää pöytää. Keltainen kuppi tarttui mukaan aikaisemmin kesälomareissun kirpparilla käynnillä.



Reissun päältä löytyivät myös nämä kauniit kalenteripyyhkeet. Aivan huippukuntoisia, 8€ kappale. Ei ollut mielestäni paha, kun olen seurannut, mitä näistä pyydetään.


Ja tässä vielä ostoksiani Vanhasta saunasta; saippuakuppikissa ja keraamisia nappeja. Napit ovat kivoja laittaa pipoihin tai huiveihin, ovat suhteellisen kookkaita. Kauniita kuin mitkä:)

Niin, ja sipulivärjäysjutun yhteydessä lupasin esitellä paiden, jonka värjäsin sipuliliemessä. Värjäyskäsittelyn jälkeen pesin sen vielä koneessa, jotta kaikki mahdollinen ylimääräinen varmasti irtoaa. Materiaali on intianpuuvillaa. Minusta tästä tuli kaunis ja kun olen siitä kirpparilla maksanut valkoisena euron, sai se taas jatkoaikaa vaatekaapissani.


Eivät myöskään värjäyspuuhat ole kokonaan unholassa. Kylmävärjäyskokeiluja on menossa kuumavärjäysliemien jämissä, tässä lupiiniliemessä lymyää luonnon valkoista Nallea,


..ja tässä samaista lankaa sipuliliemessä. Katsotaan mitä näistä sitten syntyy.


Oikein mukavaa viikkoa kaikille piipahtajille. En vielä saanut reissukuvia siihen malliin, että saisin kisaa pystyyn, mutta tulossa on, olkaa valmiina:) Täällä alkoi juuri paistaa aurinko =D


18 kommenttia:

  1. Ei todellakaan paha hinta pyyhkeistä! Ja kauniitakin ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on näitä paljon, mutta eihän noita voinut ohittaa. Asiapyyhkeinä en raaski käyttää vaan ompelen reunaan kujan ja laitan pyyhepeitoksi telineeseen, vaihtelen niitä sitten välillä:)

      Poista
  2. Tuollaiset vanhat liinat ovat ihania...ja tuo sinun paitasi...väri on tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään ja kiitos vain paitakehuista, itsekin tykkään että tuli kiva väri.

      Poista
  3. Kivoja retrolöytöjä kirpparilta. Mistähän osuisi vastaan kalenteripyyhe vuodelta -72, jos näet jossain niin vinkkaa minulle :) Tuo keltainen pusero on aivan täydellisen värinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän silmät auki tuon -72 kanssa.
      Kiitos, tykkään itsekin, että onnistui.

      Poista
  4. Kivoja ostoksia. Kirppareilta joskus löytää oikeita aarteita. Minun mummulla oli joskus 70-luvulla tuollainen pöytäliina:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin että pöytäliina olisi sitä aikakautta. Saa nähdä, mitä siitä teen.

      Poista
  5. Ihanat kupit ja hienoja ostoksia muutenkin! Minä en ole pyöräillyt vielä kertaakaan vaikka pitäisi kyllä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain synttärilahjaksi uuden pyörän ja ollaan koko alkukesä vedetty sellaisia vähintään 8 kilsan iltalenkkejä. Pyöräilystä en saa lonkkia kipeiksi niin kuin kävelystä.
      Sillalle ja takaisin tuli sellainen vajaa 15 kilsaa.

      Poista
  6. Täälä on pikalomailtu ja taas töissä. Pikalomalla silti kerkes poiketa kaffeella Mehtäpirtissä. =) Nyt on sitte juoksut menossa... tai siis eilen oli lepopäivä ja tää päivä oli valitettavasti sen verta rankka henkisesti, että oon syöny vasta äskön nii ei ollu juoksulenkille aiemmin lähteen. Huomena sitte. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen mukaan mennään mitä on aikaa ja tahtoa;) Mukavia juoksuja:)

      Poista
  7. Oi kun tuli hyvä mieli noista kalenteripyyhkeistä! Mun mummo ♥ niitä ja ostin mummolle sellaisen tosi monena vuonna ! Siis todella kauan sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat tavarat tuo muistoja mieleen, se kai niissä viehättääkin:)

      Poista
  8. Kauniin näköistä ja voi että noita ihania pieniä kahvikuppeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla alkaa olla noita kuppeja kaapillinen(pieni tosin) ja ne ovat meillä sellaisessa arkivieraskäytössä. Minusta on kiva kattaa eriparikupit pöytään ja katsoa sitten kuka minkäkin valitsee:)

      Poista
  9. Voi, mitä löytöjä..kupit ovat aivan söpöiset-- ihanaa aikaa teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa aikaa myös sinulle. Olitkin askarrellut ihanuuksia;)

      Poista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!