Marenkiomenat 6 annosta
-6 omenaa
-½ l vettä
- 2 dl sokeria
- 6 keksiä
- ½ dl hilloa
- ½dl mantelirouhetta
- 2 munanvalkuaista
- 5 rkl sokeria
Ota omenista omenaporalla siemenkota pois ja kuori omenat. Omenat keitetään sokerivedessä melkein pehmeiksi. Mehu valutetaan hyvin pois omenoista ja asetetaan kukin omena pyöreän keksin päälle. Reikä täytetään hillolla, johon on sekoitettu mantelirouhe. Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, lisätään 5 rkl sokeria ja vatkataan vielä hetki. Vaahdon pitää olla tosi kovaa. Marenkiseos pursotetaan omenoiden päälle ja omenat pannaan hyvin mietoon uunin lämpöön kunnes marenki on kuivunut ja saanut kauniin värin. Tarjotaan kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.
Muunsin ohjetta sen verran, että laitoin reikään puolukoita, mantelirouhetta ja vähän hillosokeria. Meillä omenat nautittiin ilman kermoja tai vaniljakastikkeita ja hyvältä maistui. Tätä teen toistekin!
Marenki näyttää kuvissa ihan epäonnistuneelta, mutta nyt kuva valehtelee. Se onnistui kyllä ihan hyvin. |
Esittelen sen sitten toisella kertaa.
Nyt kaikille oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ja voimia tulevan viikon koitoksiin =D